Hürriyet'e Girls'Day ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete GirlsDay ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 15:30

Hürriyet, Almanya'da kızları teknik mesleklere özendirmek amacıyla her yıl düzenlenen "Girl’s Day" (Kızlar Günü) çerçevesinde, genç kızları Doğan Media International tesislerinde ağırladı.

Haberin Devamı

"Kızlar Günü" olarak adlandırılan bu etkinliğe, başladığı 2001 yılından beri 5. sınıf ve sonraki sınıflarda eğitim gören 1,3 milyon genç kızın katıldığı açıklandı.

IT, kimya, fizik, biyoloji, mühendislik gibi teknik mesleklerin de kızlar tarafından benimsenip tercih edilmesini amaçlayan etkinlikte, Almanya'nın pek çok kentindeki iş yerinde hem meslekleri, hem de başarılı rol modellerini tanıyan kızlar, gelecekteki tercihlerini kolaylaştıracak yararlı bir gün yaşadılar.

Hürriyete GirlsDay ziyareti


HÜRRİYET'E KONUK OLDULAR

Okulları tatil olan ve Girls'Day kapsamında işyerlerini ziyaret eden öğrencilerden bir bölümü de, her yıl olduğu gibi yine Hürriyet Almanya tesislerine konuk oldu.

Gençler, gazetecilik, reklamcılık, büro organizasyonu ve baskı tesisi ile ilgili meslekler konusunda bilgi edindi.

Hürriyet'teki çalışma arkadaşlarımızdan Serdar Karadağ'ın kızı Servet, Ertan Özoğul'un kızı Melissa ile Maya Taetzner, Lara Herklotz, Celina ve Luisa Schmidt, gün boyu merakla servisleri gezdiler.

İş hayatı ile ilgili bu ilk deneyimlerinde unutulmaz bir gün yaşayan genç kızlar, Hürriyet çalışanlarının günlük yaşamına da renk kattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!