Hürriyet Treni Erzurum’da

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni Erzurum’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 16:13

HÜRRİYET Gazetesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortaklaşa düzenlediği ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ treni, Kars'tan Erzurum’a gitti. Hürriyet Gazetesi’nin bu sabahki yazıişleri toplantısı da trende gerçekleştirildi.

İŞTE HÜRRİYET TRENİ

60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Hürriyet Gazetesi’nin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin de kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümü nedeniyle ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ temasıyla ve TCDD ile ortaklaşa organize ettiği Hürriyet İnsan Hakları Treni, ikinci durağı Erzurum’da da coşkuyla karşılandı.

Kars’ta dün yapılan uğurlama töreninin ardından 7.5 saatlik bir yolculuk sonrası dün gece geç saatlerde Erzurum Garı’na gelen tren bu sabahtan itibaren ziyaretçilerin akınına uğradı. Tiyatro Vagonu’nda Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun sergilediği ve yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yaptığı ‘Masal Masal İçinde’ adlı oyunu çocuklar büyük bir coşkuyla izledi. Erzurum Garı’ndaki peronlarda Hürriyet Gazetesi’nin 1 Mayıs tarihli kuruluş yıldönümü sayılarının yer aldığı sergi de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ayrıca peronda Erzurum Sivil Toplum Örgütleri Destekleme Derneği, Eylül Güzel Sanatlar Derneği ve Erzurum Turizm Elçileri Derneği de çeşitli standlar açarak, birçoğu Avrupa Birliği destekli olan çalışmalarını tanıttı.

VAGONDA YAZIİŞLERİ TOPLANTISI

Hürriyet Treni’nin Erzurum durağında Hürriyet'in bugünkü yazı işleri toplantısı da konferans vagonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Yan Yayın Yönetmeni Neyyire Özkan, Hürriyet yazarı Ferai Tınç, Yazı İşleri Müdürü Doğaner Gönen, Hürriyet Yurtdışı Yayınlar Müdürü Bülent Mumay, Görsel Danışman Reha Erdoğan katıldı. Toplantının bir bölümüne Erzurum’daki üniversite öğrencileri de katılarak Hürriyet yöneticileriyle sohbet etti.

Gençler, Hürriyet’te gençlik sayfalarına yer verilmesini istediklerini belirtirken, Yan Yayın Yönetmeni Neyyire Özkan, “Biz Hürriyet’i tümüyle genç bir gazete olarak çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise gençlerden ricada bulunarak, “Çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz, toplumu bilinçlendiriyorsunuz. Ama lütfen özellikle şu Palandöken eteklerinde çirkin yapılaşmaya müsaade etmeyin. Çirkin bina yapılmaması için kampanyalar düzenleyin” dedi. Yazı işleri toplantısı’na katılan Hürriyet yöneticileri, gençlerden ayrıca Erzurum’un aday olduğu 2011 Üniversite Kış Oyunları çalışmalarına mutlaka destek vermelerini de istedi.

CNN CANLI YAYINLADI

Hürriyet Treni’ndeki yazı işleri toplantısının bir bölümü de CNN Türk ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Ana gündemi Hürriyet Treni ve Ergenekon Operasyonu olan toplantıda, CNN Türk’ün sorularını yanıtlayan Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, “Hürriyet Treni’nin insanlara çok güzel mesajlar vereceğine inanıyorum. Çok güzel bir çalışma ve gördüğünüz gibi yazı işleri toplantımızı da trenimizde gerçekleştiriyoruz. Burası bir hayat treni yani. Hepimiz için heyecan verici bir olay” dedi.

Özkök, canlı yayında ayrıca yazı işleri toplantısının ana gündem maddelerinden biri olan Ergenekon Operasyonu konusunda da çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Bu arada toplantı öncesi konferans vagonuna gelen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salın ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Hürriyet yöneticilerine ‘hoş geldiniz’ dedi ve kendilerini Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söylediler. Bu arada CNN Türk, ‘Mesleğim Gururum’ temalı vagonda, Erzurum’daki iş kollarıyla ilgili röportajlar yaptı.

BEKLEME SALONUNDA KADIN SORUNLARI TARTIŞILDI

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Erzurum Garı bekleme salonunda kadınlarla sohbet etti. Hürriyet Yazarı Ferai Tınç’la birlikte kadınların sorunlarını dinleyen Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi’nin 4 yıldan bu yana ‘Aile İçi Şiddete Son’ kampanyası sürdürdüğünü bildirdi.

Kadınların başvuru yapabileceği Acil Yardım Hattı’nın 7 gün 24 saat açık olduğunu anlatan Vuslat Doğan Sabancı, Erzurumlu kadınların sorunlarını öğrenmek istediğini belirtti. Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, konuşmasına Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya “Sizi Erzurum’da görmekten çok mutluyum” diyerek başladı. Aile içi şiddetin sona ermesi için Erzurumlu kadınların eğitim gördüğünü vurgulayan Çomaklı, 2 bin 400 kadına, şiddete uğramamak için ne yapmaları gerektiğini anlattıklarını söyledi. Eğitim çalışmalarının haftada 2 gün devam ettiğini kaydeden Çomaklı, Vuslat Doğan Sabancı’ya türkülere konu olan ‘Sarı Gelin’ bebeğinden hediye etti.

Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Sevim Çebi, şiddete uğrayan kadınların çaresizliğini anlatırken, “Kadın kocasından şiddet görmüş. ‘Kurtarın, yardım edin’ derken, yine kocasının duymamasını istiyor. Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’nın Hürriyet Treni’nin gittiği her yörede işlenmesi önemli faydalar sağlar” diye konuştu.

Türk Kadınlar Birliği Onursal Başkanı Saffet Zengin de özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınların şiddete uğradıktan sonraki çaresizliğini dile getirdi. Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Neriman Demir ise, zihinsel özürlü kadınların elinden tutulmasını önerdi.

TCDD MÜZESİNİ ZİYARET

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Erzurum Garı’nda bulunan TCDD Müzesi’ni ziyaret etti. Ertuğrul Özkök, İstasyon Müzesi Anı Defteri’ne görüşlerini yazdı. Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başer de Ertuğrul Özkök’e kendi yazdığı Gar Müdürlükleri Tarihi Albümü’nü hediye etti. Ertuğrul Özkök ayrıca eski tren parçalarının bulunduğu müzeyi de gezdi.

Öte yandan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz’ı makamında ziyaret etti. Vuslat Doğan Sabancı daha sonra Atatürk Üniversitesi Kampusu içindeki Aydın Doğan İlköğretim Okulu’nu gezdi. Vuslat Doğan Sabancı, Kurtuluş Saüvaşı'nın kadın kahramanlarından Nene Hatun’un adının verildiği Kız Lisesi'nin bahçesindeki Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu’nda da incelemelerde bulundu. Lise ve yurt yöneticilerinden bilgi alan Vuslat Doğan Sabancı, kırsal kesimden gelen ve yurda yerleştikten sonra başarı elde eden kız öğrencilerle gurur duyduğunu söyledi.
Hürriyet Treni, bugün saat 16.00’da bir sonraki durağı Erzincan’a hareket edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!