Hürriyet’e teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’e teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 00:00

Libya’da çıkan olayların ardından tahliye edilen Türklerin bir bölümü önceki gece Marmaris’e getirildi. Hürriyet, ilk feribot limana yanaştıktan hemen sonra gemiye çıkarak gelenlere “Hoşgeldin” hediyesi verdi.

Haberin Devamı

DÖNEN TÜRKLERİN ÖBJEKTİFLERİNE YAĞMA VE DÖNÜŞ ANLARI BÖYLE YANSIDI / Foto Galeri

Bingazi Limanı’ndan yola çıkan Orhan Gazi-1 feribotu önceki gece saat 23.00’da Marmaris Limanı’na yanaştı. Yaklaşık 22 saat süren yorucu yolculuğun ardından limana yanaşan feribotun kapakları açıldığında, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, gemiye çıkarak gelenlere oyuncak bilgisayar ve eğitim setinden oluşan hediyeler verdi. Berberoğlu’na, Ankara Temsilcisi Metehan Demir eşlik etti. Hediyenin dağıtım koordinasyonunu ise Ankara İdari Koordinatörü Barbaros Muratoğlu ve YAYSAT ekibi yürüttü. Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, “Hürriyet Gazetesi’ne, de çok teşekkür ediyorum.

Bu, insanların psikolojisi üzerinde çok olumlu rol oynadı. Sadece Türk vatandaşları değil, gelen yabancılar da ellerinde güllerle çadırlarımıza girdiklerinde mutluluklarını ifade ettiler” dedi. Berberoğlu’nun hediyesini verdiği 17 aylık Batuhan Arıkan’ın annesi Nilüfer Arıkan, “Eşim Harun Trablus’ta kaldı. Biz memleketimize dönmemin sevincini yaşarken eşimin orada kalmasının burukluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

1512 yolcu taşıyan ilk feribotu, limanda, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karanfillerle karşıladı. Feribotta bulunan ve muayene ihtiyacı duyan yolcular ise sağlık görevlileri tarafından ambulanslara alındı. SAT ve SAS komandoları da yolculuk boyunca feribota eşlik etti. Kızılay ekipleri de yolculara sıcak çay ve çorba ikram etti.Yolcuların inişlerinde kadın ve çocuklara öncelik verildi. Yolcuların eşyaları ise Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli askerlerce alınarak liman dışına çıkarıldı. Feribottan inen yolcular, “En büyük Türkiye” diye slogan attı.

/images/100/0x0/55eab876f018fbb8f8926c7c

Yolcular, olayların başlamasının ardından Dışişleri Bakanlığı’nın oluşturduğu kriz merkezi ve Bingazi’deki Türk Büyükelçiliği’nin, farklı kentlerdeki şantiyelerde çalışan Türk işçilerinin adeta gözü kulağı olduğunu ifade ettiler.

FIRTINA AKSATTI

AKDENİZ’deki kuvvetli fırtına deniz ulaşımını aksattı. Türkler’i almaya giden feribotlar fırtına engeline yakalandı. Samsun feribotu olumsuz hava koşulları nedeniyle Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki bir limana sığındı. Arkasından yola çıkan Ankara feribotu da aynı nedenle Midilli Adası yakınlarında hava şartlarının düzelmesini bekliyor. Bingazi’den yolcusunu alan İskenderun feribotu da dönüş için talimat bekliyor.

EN BÜYÜK TAHLİYE

KIZILAY Başkanı Tekin Küçükali, Libya’da mahsur kalan binlerce kişinin gemilerle Türkiye’ye getirilmesinin, Türkiye ve Kızılay’ın tarihindeki en büyük operasyon olduğunu belirtti. Küçükali, Marmaris’te 93 Kızılay görevlisinin bulunduğunu, 2’si psikolog, 8’i afet müdahale uzmanı olmak üzere 10 görevlinin de Libya’ya hareket edecek gemilerde görevlendirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

CEHENNEMDEN KAÇIŞIN GÖRÜNTÜLERİ / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

LİBYA'DAKİ DEHŞET ANLARI TÜRKLERİN KAMERASINDA / WEB TV 

  

        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!