Hürriyet Dünyası çatışma bölgesinde

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Dünyası çatışma bölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 14:02

Suruç’un Karaca köyünün karşında bulunan ve Kobani’ye 5 kilometre uzaklıkta olan Zorava tepesinde IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Haberin Devamı

Zorava tepesinin tam karşısında bulunan ve İŞİD’in eline geçen Aşağı Sıftık ile Yukarı Sıftık köylerine IŞİD güçleri mevzilenirken Zorava tepesinde ise PKK'nın Suriye'deki kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri mevzilenmiş durumda.



IŞİD, Suriye döneminden kalan bir karakoldan Zorava tepesinde bulunan YPG güçlerine toplarla saldırırken YPG güçleri ise IŞİD’in saldırılarına Doçka’larla karşılık veriyor.

Stratejik öneme sahip Zorava tepesi IŞİD’in eline geçtiği takdirde IŞİD Kobani’yi ele geçirmek için ciddi bir avantaj elde edebilecek.



KOBANİLİLER ÇATIŞMAYI TAKİP EDİYOR

IŞİD’in elinde geçe Sıftık köyünden kaçarak Suruç köyüne gelen Kobanililer gün boyunca YPG ve İŞİD arasında geçen çatışmaları takip etmek için sınıra geliyor.

Haberin Devamı

Altı gündür Suruç’ta olduklarını söyleyen Muhammed Şeğo sözlerine şu şekilde devam ediyor: ‘Zorava tepesi şu anda stratejik olarak Kobani’nin en önemli bölgesi. IŞİD bu tepeyi alırsa direk Kobani’ye saldırma fırsatı yakalayacak. Bizler her gün bölgeye gelip çatışmaları yakından takip ediyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!