Hürriyet, dünya basınını ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet, dünya basınını ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Hürriyet Gazetesi sahibi Aydın Doğan, Dünya Gazeteler Birliği (WAN-World Association of Newspapers) Yönetim Kurulu toplantısı için İstanbul'da bulunan WAN üyelerini, önceki gece Hürriyet Medya Towers'da verilen bir akşam yemeğiyle ağırladı.

Çırağan Oteli'nde dün başlayıp bugün sona erecek olan İstanbul toplantısında, Türkiye ve dünyadaki basın ve ifade özgürlüğü sorunlarını ele almaya başlayan WAN üyelerine, akşam yemeğinden önce, Doğan Medya Grubu'nun faaliyetleri hakkında mültivizyon gösterisi sunuldu ve Türkiye'deki basın özgürlüğü konusunda brifing verildi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ‘‘Üzerinde güneş batmayan gazete’’ olarak tanımladığı Hürriyet hakkında WAN üyelerine bilgi verirken, ‘‘Hürriyet'in yazılı olmayan anayasası, demokratik, çağdaş hukuk devleti ve hepsinden de fazla laikliğin savunulmasından oluşuyor. Bundan onur duyuyoruz’’ dedi.

WAN Yönetim Kurulu Başkanı Jayme Sirotsky'nin Türkiye'deki basın özgürlüğü konusundaki sorularını yanıtlayan Ertuğrul Özkök ve Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Refahyol döneminde Türk basının yaşadığı sıkıntılı dönemi anlattılar.

15 binin üzerinde yazılı basın organını temsil eden WAN’a verilen brifingi, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Hürriyet Gazetesi sahibi Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan ile birlikte, Kanal D İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arzuhan Yalçındağ, Doğan Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Birkan Erdal, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ birlikte izledi.

Brifingden sonra, 70 kişiden oluşan WAN heyetine bir akşam yemeği verildi.

Hürriyet'e hayran kaldı

WAN Yönetim Kurulu Başkanı Jayme Sirotsky, Hürriyet Medya Towers tesislerini ‘‘şaşırtıcı biçimde muhteşem’’ olarak tanımladı. Sirotsky, böyle bir tesisi Türk basınına kazandırdığı için Doğan Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ı tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!