hurriyet.com.tr kurtardı

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.tr kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2009 14:31

DİYARBAKIR’da, savcılığa yapılan ihbarın ardından çöp evde yaşadıkları belirlenen Kaya Ailesi'nin 3 çocuğu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş, çocukların yuvaya yerleştirildiğini, alkol bağımlısı baba ile psikolojik rahatsızlığı bulunan annenin tedavisi için de çalışma başlattıklarını belirtti.

YÜREK YAKAN FOTOĞRAFLAR

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş, çöp evde yaşayan 10 yaşındaki Azize, 7 yaşındaki Aziz ve 5 yaşındaki Mehmet Kaya'nın, Diyarbakır Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildiklerini söyledi. Çocukların banyolarının yaptırıldığını ve yeni giysiler giydirildiğini belirten Taş, yaş durumlarına göre Aziz ile Azize’nin aynı yuvaya, Mehmet’in ise 0-6 yaş grubundaki bir başka yuvaya yerleştirildiğini açıkladı. Taş, şunları söyledi:http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/dunya9.jpg

“Çocuklar koruma altına alındı. Daha sonra yaşlarına uygun yuvaya yerleştirildiler. Çocukların daha önce eğitim görükleri okulun rehberlik öğretmenleri ile iletişime geçtik ve tekrar kayıtlarını yaptırdık. Bu gün itibariyle okula gitmeye başladılar. Çocuklara uzmanlarımız tarafından psikolojik destek veriliyor. Kayıp olan babaya da ulaştık. Anne ve baba da tedavi edilecek. Alkol bağımlısı baba muhtemelen İstanbul’da tedavi ettirilecek. Psikolojik rahatsızlığı olan annenin tedavisi için de çalışmalar başlattık. Hem annenin hem de babanın sağlık müdürlüğünün işbirliğiyle en kısa sürede tedavilerine başlanacak. Tedavilerinin ardından aile birliktelikleri için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız.”
Merkez Sur İlçesi'nde bir vatandaş, Balıkçılarbaşı 1'inci Sokak'ta bir harabede çöpler içinde yaşayan 3 çocuğun dramını savcılığa bildirmişti. Savcılığın talimatı ile olay yerine gönderilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, psikolojik sorunları bulunan annne Remziye Kaya'nın kapıyı kilitleyip gitmesi nedeniyle eve girememiş, bitişikteki evin damına çıkarak çöp evdeki kardeşin halini görüntüleyerek savcılığa ulaştırmıştı. Görüntüleri izleyen savcılığın, 3 kardeşin aileden alınıp, yurda yerleştirilmesine karar vermesi üzerine, çocuklar polis ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri tarafından evin kapısı kırılarak alınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!