Hükümetin Uluderelilere özür borcu var

Güncelleme Tarihi:

Hükümetin Uluderelilere özür borcu var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

Uludere’de ölenlerin aileleriyle genel merkezde bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, olayın faillerinin ortaya çıkarılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi, “Hükümetin Uluderelilere özür borcu var” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayının üzerinden 7 ay geçtikten sonra ölenlerin aileleriyle genel merkezde buluştu. Kılıçdaroğlu buluşmada, “Hükümetin Uludereliler’e özür borcu var. Bu borcun yerine getirilmesi gerekiyor” dedi.

Adalet istiyoruz

Buluşmaya ailelerin temsilcilerinin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile PM üyeleri Levent Gök ve Candan Yüceer de katıldı. Kılıçdaroğlu, makamında ağırladığı Uludereliler’e, “Acılarınızı unutmak kolay değil. Ancak CHP olarak elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasinin özü insana saygı ve yaşam hakkının korunmasıdır. Umarız adalet olur, sizden özür dilenir ve failler ortaya çıkarılır. Uludere’de yaşanan dram, Türkiye Cumhuriyeti’nde kendisini insan olarak gören herkesin ortak dramıdır. Hepimiz olayın üzerine gitmeli, failleri ortaya çıkarmak için çaba harcamalıyız. Biz de sizin gibi adalet istiyoruz. Türkiye’de en çok adalete ihtiyaç var. Sorunlarımız ortak. Ancak siz kurşuna daha yakın bölgedesiniz. Can kaybı, çatışmalar çok fazla oluyor bölgenizde. Acılar daha fazla yaşanıyor. Bunların da sonlandırılması siyaset kurumunun görevidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeteri kadar kamu yatırımı da yok. CHP’nin bölgeye yönelik politikasında daha fazla yatırım ve istihdam yaratmak var.”

Haberin Devamı

Tehdit edildik

Uludereliler adına konuşan Ferhat Encü ise “Sadece adalet istiyoruz. Fakat bu adalet arayışımızı sürdürürken AKP hükümetinin gerçek yüzüyle karşılaştık, ölüm tehditleriyle karşılaştık. Açık bir şekilde can güvenliğimiz yok” dedi. Encü, “Hükümet faillerin bulunması, Heron’u kimin yönlendirdiği, kimin vur emri verdiğini ortaya çıkaracak adımları atmıyor. Şimdiye kadar kimsenin görevden alınmaması, sorumluların ortaya çıkarılmaması hükümetin olaya yaklaşımını gösteriyor. Oysa, dönemin Kaymakamı Naif Yavuz’u darp etmekten 5 kişi tutuklu. Savcılık olaya karışan diğer kişiler teslim olmadığı için dava da açmıyor. Dolayısıyla tutuklular mağdur” diye konuştu.         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!