Hukukçulardan ve DÄ°SK’ten PiÅŸkinsüt’e destek

Güncelleme Tarihi:

Hukukçulardan ve DİSK’ten Pişkinsüt’e destek
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2001 14:16

İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olduğu dönemdeki faaliyetleri nedeniyle yargılanması istenilen DSP Milletvekili Sema Pişkinsüt'e İnsan Hakları İçin Hukukçular Komitesi ve DİSK sahip çıktı. Komite, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e bir kınama mektubu gönderirken, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de, konfederasyon olarak ''Sema Pişkinsüt'ün haklı ve onurlu mücadelesini desteklediklerini'' bildirdi.

Haberin Devamı

İnsan Hakları için Hukukçular Komitesi, "Hukukçular Komitesi Türk Hükümetini öncü milletvekillerini cezalandırmak yerine desteklemeye çağırıyor" başlığıyla yazılı bir açıklama yaparak, Pişkinsüt'ün yargılanma girişimi konusunda duydukları "derin kaygıyı" bir mektupla Bakan Türk'e aktardıklarını bildirdi. Pişkinsüt'ün 1998-2000 yılları arasında İnsan Hakları Komisyon Başkanı sıfatıyla polis tarafından işkenceye yapıldığını iddia eden kişilerle mülakatlar yaptığı anımsatılan açıklamada, "Komisyon, işkenceye ilişkin son derece büyük kanıtları ortaya çıkardı ve 9 ciltlik raporunu desteklemek için kanuni zemine getirdiği zaptedilen işkence aletleriyle Parlamentoyu şaşkına çevirdi" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

ADALET BAKANLIĞI’NIN NİYETİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk'un, "Komisyon güvencesi" ile mülakat yaptığı gözaltındaki kişilerin adlarını vermediği için Pişkinsüt'ün suçlulara yardım ettiğini ileri sürdüğü anlatılan açıklamada, Selçuk'un yetkisini işkenceciler hakkında soruşturma için kullanması gerekirken Pişkinsüt’ün yargılanması için kullanılması, Adalet Bakanlığı'nın niyeti hakkında kötü sinyaller göndermektedir. Pişkinsüt ve Komite üyelerinin ciddi insan hakları ihlallerine karşı savaşmayı seçmesi ve cesaretleri, Türkiye'de ve tüm dünyada takdirle karşılanmaktadır."

DÄ°SK:ONURLU MÃœCADELESÄ°NDE YAYINNDAYIZ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyon olarak ''Sema Pişkinsüt'ün haklı ve onurlu mücadelesini desteklediklerini'' bildirdi.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, ''suç işledikleri yönünde iddia bulunanlar hakkında işlem yapılmazken, yapılan yanlışlıkları ortaya koyanların suçlu ilan edilmeye çalışıldığını'' öne sürerek, DSP Aydın milletvekili Sema Pişkinsüt hakkında yapılan işlemin ''çok ilginç'' olduğunu kaydetti.

Bu durumun, savcılığın işlemi ile siyasetçi arasında bir bağ kurulmasını akla getirdiğini savunan Çelebi, şöyle dedi:

Haberin Devamı

''Bir tür cezalandırma mantığının iÅŸlediÄŸi izlenimi ortaya çıkmaktadır. Hiç kimsenin hukuka olan güveni sarsmaya, mevkiini, yetkilerini hukuku, kiÅŸisel düşünce, inanç ve çıkarlarına alet etmeye hakkı yoktur. DÄ°SK olarak Sema PiÅŸkinsüt'ün haklı ve onurlu mücadelesini destekliyoruz.''Â

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!