Hücre evlerine baskın, 10 Hizbullah militanı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Hücre evlerine baskın, 10 Hizbullah militanı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2001 00:00



Toygun ATİLLA / İSTANBUL
Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin şehit edilmesi olayına katılan yasadışı Hizbullah örgütünün 10 militanın yakalandığını açıkladı. Teröristlerin Batman'da bazı öldürme olaylarına katıldıkları tesbit edildi.

Okkan suikastı sanığı Mehmet Fidancı ve İstanbul askeri kanat sorumlusu Ahmet Seyitoğlu'nun sorguları sırasında örgütün İstanbul'da yeniden yapılanmaya çalıştığı belirlendi. Bunun üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi müdürlerinin başkanlığında bir ekip hemen İstanbul'a geldi. Diyarbakır ve İstanbul Polisi'nin ortaklaşa düzenledikleri operasyonlarda Esenyurt, Kartal ve Sultanbeyli'de Hizbullah'ın hücre evlerine önceki gece yıldırım baskınlar düzenlendi.

Hücre evlerde aralarında örgütün üst düzey sorumlularının da aralarında bulunduğu 10 militan silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek sorguya alınan sanıkları 1991-1996 yılları arasında Batman ve çevresinde, 8 kişiyi kaçırıp öldürdüklerini, sonra da gömdüklerini itiraf etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!