http://listen.to/buse

Güncelleme Tarihi:

http://listen.to/buse
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başlığa bakıp hemen bu ne acayip şey demeyin. Bu başlık yaptıkları müziği ‘‘soft rock'' diye tanımlayan Grup Buse'nin Ada Kültür Merkezi'nde vereceği konserin adı. Konser bugün saat 20.30'da.

1984 yılında bir araya gelen Buse Grubu bu konserde Elenor Plak'tan çıkan 1998 tarihli ilk albümleri ‘‘Giydiririz''den şarkılar seslendirecekler. 1984 yılınnda Mustafa Yılgör tarafından kurulan topluluk önceleri sevgi-barış-birlik ağırlıklı sözlerle akustik müzik icra ediyormuş. Buse, 1990 yılında genç elemanlar Tugan, Hüseyin ve Erhan'ın katılımıyla elektronik müziğe geçmiş. 1996 yılına kadar sürekli konserler veren grup 1998'de Metin, İbrahim ve Adem'in katılımıyla son halini almış.

Buse Grubu'nun şarkılarının hemen hepsinin söz ve müziklerin grubun kurucusu Mustafa Yılgör yapmış. Kendi imkánlarını kullanarak amatörce müzik yaptıklarını söyleyen grup üyeleri müziğe bir hobi gibi yaklaşıyorlar. Elemanların asıl işlerine bakınca bunu anlamak pek zor olmuyor. Grupta vokal yapan ve akustik gitar çalan Mustafa Yılgör müzik öğretmeni. Bas gitar çalan Tugan Güven bankacı, klavyeli çalgıları çalan ve vokal yapan Erhan Elmaslar öğrenci, davul çalan ve vokal yapan Hüseyin Hacıoğlu öğrenci, solo gitar çalan Adem Kızılkan müzik öğretmeni, ritim gitar çalan Metin Akarkan web tasarımcısı ve reklamcı, perküsyon ve tumba çalan İbrahim Çetinkaya ise bankacı.

Beyoğlu Ada Kültür Merkezi, İstiklal Cad. Baro Han, No: 20 zemin kat, Tünel. Tel:(0212) 251 38 78

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!