‘HSYK’ya yakınlık ayrıcalık olmaz’

Güncelleme Tarihi:

‘HSYK’ya yakınlık ayrıcalık olmaz’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 22:08

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu’nun, FETÖ üyeliği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan ve bazıları tutuklanan 2 bin 851 hâkim ve savcının meslekten ihracının hafta başı karara bağlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

HSYK 2. Daire Başkanı ve Başkanvekili Mehmet Yılmaz dün Twitter’dan darbe soruşturmalarına dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mehmet Yılmaz, isim vermeden darbe soruşturmasından tutuklu HSYK üyeleri ve eski Başkanvekiline gönderme yaparak, “Her kim ne suç işlemiş, yasaya aykırı bir iş yapmışsa bağımsız Türk hâkim ve savcıları önünde muhakkak hesap verecektir. Değil HSYK’ya yakın olmak, HSYK üyesi veya Başkan ve Vekili olmak bile kimseye ayrıcalık ve üstünlük kazandırmayacaktır” dedi.

Yılmaz, darbe teşebbüsü sonrası silahlı terör örgütü üyesi oldukları hususu kesin kanıtlanan yargı mensuplarının hızla görevden uzaklaştırıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Unutulmasın kamu görevlisi sadece devlet ve millete sadakatle anayasa ve yasaya bağlı kalarak, tam bir tarafsızlıkla, hizmetle yükümlüdür. Hiç unutulmasın adalete güven, hâkim ve savcılara güvenmekle başlar. HSYK’nın idari bir kurul olup yargılama ve adli soruşturma yetkisinin bulunmadığı unutulmasın. TCK’ya aykırı hareket edenler, kısaca suç işleyenler hakkında soruşturma yapma yetkisi Cumhuriyet savcılarındadır. Dava açılırsa karar anayasada açıkça bağımsız oldukları vurgulanan mahkemelere aittir.

BAKMADAN GEÇME!