HSYK'ya atamalar

Güncelleme Tarihi:

HSYKya atamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 11:01

CHP'li Hamzaçebi, ''Bakanlık, HSYK'ya yapacağı atamaları belirlemek için yasayı geç yayınladı Resmi Gazete'de'' dedi. Bu açıklamadan 2 saat sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'ya atama yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı HSYK Yasası'na CHP itiraz etti. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, onaylanır onaylanmaz Resmi Gazete'de yayınlanmayan ve bekletilen HSYK Yasası için AYM'ye itiraz başvurusu yaptıktan sonra ''Sanıyorum bu süre içerisinde Adalet Bakanı, Bakanlığın HSYK'da yapacağı atamaları planladı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte görevi sona erecek kişiler yerine ataması yapılacak kişilerin planlamasını yaptı. Öyle tahmin ediyorum. Bu tahminimin doğru olup olmadığını bugün izleyeceğiz. Bugün görevlilerin yerine herhangi bir şekilde atama yapılırsa tahminimiz doğru çıkmış olacak. Onların yerine yeni atama yapılmasını bekliyorum'' dedi.

HSYKya atamalar
'Bakanlık atamaları belirlemek için çalıştı. Bu yüzden yasa bekledi'

HSYK’da jet görevden alma ve atamalar

HSYKya atamalar
Aradan 2 saat geçtikten sonra Adalet Bakanlığı'nın HSYK'ya atama yaptığı haberleri geldi.

Haberin Devamı

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK Kanunu’ndaki yetkisini bu sabah jet hızıyla kullandı.

Bakan Bozdağ, HSYK Genel Sekreteri Engin Durnagöl’ü görevden alındı. HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanan Serdar Mutta Genel Sekreterliğe vekalet edecek.

Bozdağ, HSYK Kanunu yürürlüğe girer girmez HSYK’daki beş genel sekreter yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı ve üç Teftiş Kurulu Başkan yardımcısını da görevden aldı.

Adalet Akademisi Başkanlığı’na ise Yılmaz Akçil getirildi. Akçil'in görevlendirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'nin son mükerer sayısında yayımlandı.

Kanun’un yayımlanma tarihini taşıyan 27 Şubat tarihli Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Akçil, Danıştay Üyesi olarak görev yapıyordu.

HSYKya atamalar
Sendikadan HSYK üyelerine istifa çağrısı


AYM İPTAL ETSE BİLE GÖREVDEN ALMALARI ETKİLEMEYECEK

CHP yasayı bu sabah Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Artık AYM yürürlüğü durdurma kararı verse ve yasayı iptal etse bile bu kararlar geriye yürümeyecek ve görevden almaları etkilemeyecek.

GENELGELERİN HEPSİ YÜRÜRLÜKTEN KALKTI

Yasanın yürürülüğe girmesiyle HSYK’nın çıkardığı genelgelerin hepsi yürürlükten kalktı. Yeni HSYK tüm genelgeleri yeniden yayınlayacak. Görevden alınan hakim ve savcılar için ise HSYK 1. Dairesi kürsü görevlerine gönderilmeleri için kararname hazırlıyor. Kararnamenin de önümüzdeki saatlerde açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

HSYK’DA GENEL SEKRETER VE TEFTİŞ KURULU DEĞİŞTİ

Yasanın yürürlüğe girmesiyle HSYK’da görev yapan Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulu başkan yardımcıları, Kurul müfettişleri, tetkik hakimleri ve idari personelin görevleri sona erdi. HSYK, 1. Dairesi kurulda görevi sona eren yargı mensuplarını uygun yerlere atayan bir karanamede hazırlıyor. Bozdağ, ise HSYK Kanunu yürürlüğe girer girmez HSYK’daki beş genel sekreter yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı ve üç Teftiş Kurulu Başkan yardımcısını görevden aldı. Atama kararlarına göre HSYK Genel Sekreteri’ni Engin Durnagöl görevden alındı. HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanan Serdar Mutta HSYK Genel Sekterliği’ne vekalet edecek.

Haberin Devamı

İPTALLE DÖNEMEYECEKLER

CHP Yasa’yı bu sabah Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Artık AYM yürürlüğü durdurma kararı verse ve yasayı iptal etse bile bu kararlar geriye yürümeyecek ve görevden almaları etkilemeyecek. Kamu görevlilerinin tek tek idari yargıya dava açmaları gündeme gelecek. Bu arada yürütmeyi durdurma yasağı getiren yasa da yürürlüğe girerse, görevden alınan yargı mensupları yürütmeyi durdurma alarak da dönemeyecekler.

BOZDAĞ HSYK’YI YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEK

Bozdağ, HSYK üyelerinin hangi dairelerde görev yapacağına da kanundan aldığı yetki çerçevesinde kendi karar verecek. Böylece Bozdağ iki kez toplantıya çağırmasına rağmen toplanıp görev değişikliklerin görüşmeyen HSYK’yı kendi istediği gibi şekillendirme yetkisine bu kanunla kavuşmuş oldu.

Haberin Devamı

YILMAZ AKÇİL'İN ATANMASIYLA İLGİLİ KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

HSYKya atamalar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!