HSYK'dan 'giderayak' 107 ihraç

Güncelleme Tarihi:

HSYKdan giderayak 107 ihraç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 00:03

ANAYASA değişikliği ile üye sayısı 22’den 13’e inen adı da Hâkimler Savcılar Kurulu olan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) giderayak FETÖ soruşturmaları kapsamında 107 hâkim ve savcının daha meslekten ihracına karar verdi.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilen hâkim ve savcı sayısı 4 bin 238’e yükseldi. Hakim ve savcılar için gözaltı kararı da verildi

ADİL ÖKSÜZ’ÜN HÂKİMİ
İhraç edilenler arasındaki en çarpıcı isim Hâkim Çetin Sönmez oldu. 15 Temmuz’daki darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yönettiği ortaya çıkan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün yakalandıktan sonra mahkemede bırakılmasına yapılan itirazı reddeden Sönmez’in bir itirafçı ifadesinde isminin geçtiği öne sürüldü. HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, dünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. Yılmaz, “Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki kurul da durumu değerlendirecektir” dedi. Yılmaz, bu kişilerden 105’inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ihraç edildiğini, 2 ismin ise başkalarının adına kayıtlı telefonla ByLock kullandığının belirlendiğini söyledi. ANKARA’DAN 27 İSİMİhraç listesinde, Ankara’dan 27, Antalya’dan 12, Samsun’dan 10, Gaziantep’ten 21, İstanbul’dan 9 hâkim ve savcı ile bölge adliye mahkemesi üyeleri ile Yargıtay tetkik hâkimleri de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!