Hrant Dink davası iddianamesi Malatya'daki mahkeme dosyasına ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink davası iddianamesi Malatyadaki mahkeme dosyasına ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 13:40

MALATYA'da, 18 Nisan 2007 tarihinde, Zirve Yayınevi'ni basarak 1'i Alman, 3 kişiyi öldürmekle suçlanan 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 27'nci duruşma yapıldı. Mahkeme Başkanı Eray Gürtekin, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği Hrant Dink davası iddianamesinin mahkeme dosyasına ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Duruşma nedeniyle Malatya Adliyesi çevresinde sabah erken saatlerden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tutuklu sanıklar Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım ve Emre Günaydın, jandarma ve polis ekiplerinin sıkı güvenlik önlemleri altında Adliye'ye getirildi. Duruşmaya, bu davadan tutuksuz yargılanan Bülent Varol Aral da geldi. 3'üncü Ağır Ceza Mehkemesi'nde görülen davanın 27'nci duruşmasına, avukatların yanısıra, öldürülen Alman Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in yakınları, Kurtuluş Kiliseleri Başpastörü İhsan Özbek ve basın mensupları katıldı. Diğer tutuksuz sanık Hüseyin Yelki ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Eray Gürtekin, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği Hrant Dink davası iddianamesinin mahkeme dosyasına ulaştığını söyledi. Gürtekin, sanık ve müdahil avukatların taleplerini aldıktan sonra sanıkların taleplerini sordu. Söz alan Bülent Varol Aral, kendisine yöneltilen suçlamaların organize bir şekilde hazırlandığını iddia ederek, “Veli Küçük ve ekibi tarafından hazırlanmış bir organizasyondur” dedi.

Haberin Devamı


Mahkeme Başkanı Gürtekin'in, “Veli Küçük neden seninle uğraşsın?” sorusuna, “Daha önceki celselerde belirttiğim gibi, DTP’nin basılması olayını engellediğim için benimle uğraşıyorlar” diye karşılık verdi.Duruşma salonunda, sanıklardan Emre Günaydın ile Varol Bülent Aral arasında, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi yine sataşmalar oldu. Mahkeme Başkanı'nın uyarısı üzerine 2 sanık da sataşmalara son verdi.

Bu davada tanıklık etmek isteyenlerin dilekçelerinin mahkemeye ulaştığını belirten Mahkeme Başkanı Eray Gürtekin, medyada görünmek isteyen bazı kişilerin de dilekçe gönderdiğini belirterek, “Görülen davayla ilgili hiçbir alakası bulunamadı. Medyada nam salmak isteyenler, dilekçe gönderiyorlar” dedi. Duruşmaya daha sonra öğlen arası verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!