Hopa davasını protesto için saçlarını kestiler

Güncelleme Tarihi:

Hopa davasını protesto için saçlarını kestiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 13:03

ARTVİN’in Hopa İlçesi’ndeki olayları protesto ederken gözaltına alındıktan sonra cezaevinde saçları kesilen Ozan Gündoğdu’ya destek olmak amacıyla saçlarını kestiren 3 gencin ’tanınmamak için saçlarını kestirdiler’ iddiasıyla tutuklanmasını protesto eden bir grup üniversite öğrencisi, Bursa Adliyesi önünde, CHP'li Pavey ve BDP'li Sırrı Süreyya Önder de Ankara'da saçlarını kestirerek öğrencilere destek verdi. Bu arada Behzat Ç. dizisinde Akbaba karakterini canlandıran ve saçlarını kestireceği iddia edilen Berkan Şal'ın saçlarını kestirmeyeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bursa Öğrenci Kollektifleri’ne bağlı 15 üniversite öğrencisi, Bursa Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına konuşan Nergis Çiçek, cezaevindeki arkadaşlarına destek olmak için böyle bir eylem düzenlediklerini ifade ederek, "Hopa’da muhalif olan insanların sesi kesilmek istendi. Orada emekli bir öğretmen Metin Lokumcu polisin baskısı ve müdahalesi sonucu hayatını kaybetti. En demokratik haklarıyla protesto yapan bir öğretmenin yaşam hakkına sahip çıkan üniversiteli öğrenciler evlerinden alınan komik delillerle gözaltına alındılar. Cezaevindeki arkadaşlarına destek olmak için saçlarını kestiren bazı arkadaşlarımız da ’Siz bunu tanınmamak için yaptınız. Terör örgütü üyesisiniz’ diyerek tutuklandılar. Bu ülkede saç kesmek suçsa, saç kestiren terör örgütü üyesi sayılıyorsa, biz de saçlarımızı kestiriyoruz" dedi.

DESTEK İÇİN SAÇLARINI KESTİRDİLER / WEB TV

Haberin Devamı

SAÇLARINI KESTİRDİLER / WEB TV

Ankara’da tutuklanan Demet İnan’ın saçlarını küt kestirmesi yüzünden özel yetkili savcı tarafından ’terör örgütü üyesi’ olarak gösterildiğini ifade eden Çiçek, "Buradan Hopa davasına bakan özel yetkili savcıya sesleniyoruz. Biz de saçlarımızı kestiriyoruz biz de yumurta attık, biz de parasız eğitim istiyoruz. Eğer bizi de alacaksanız buyurun gelin alın" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, arkadaşları tarafından 4 kız öğrencinin saçları kesildi. Kesilen saçları Adliye bahçesinde bırakan öğrenciler daha sonra dağıldı.

/images/100/0x0/55eb3f5ff018fbb8f8b4d628
CHP'Lİ PAVEY VE BDP'Lİ ÖNDER DE SAÇLARINI KESTİRDİ

CHP milletvekili Şafak Pavey ve BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Hopa olayları davası” kapsamında tutuklanan öğrencilere destek olmak için saçlarını keserek olayı protesto ettiler.

Pavey ve Önder ile diğer katılımcılar tutuklanan öğrencilere destek olmak amacıyla ve olayı protesto etmek için saçlarından bir tutam keserek, yarın ki duruşmada tutuklu öğrencilere verilmek üzere zarfa koydular.

Haberin Devamı

Önder, yaptığı açıklamada “Hopa direnişinin iddianamesi sadece ileride mizah dergilerine konu olacaktır. Öğrencilerin hep yanında duracağız, giden saçımız olsun, insan onuru her şeyden daha önemlidir ve kıymetlidir” değerlendirmesinde bulundu. Pavey de, tutuklu öğrencilere saçını keserek gönülden sevgilerini gönderdiğini belirtti.

AKBABA KESTİRMİYOR

Bu arada Behzat Ç. dizisinde Akbaba karakterini canlandıran ve gençlere destek vermek için saçlarını kestireceği iddia edilen Berkan Şal'ın saçlarını kestirmeyeceği öğrenildi. Behzat Ç. dizisindeki rolüyle izleyicinin sevgisini kazanan Şal'ın canlandırdığı Akbaba'ya dizideki bir başka karakter olan Hayalet ve Harun "Akbabuş" olarak sesleniyor.

VEKİLLER DE SAÇLARINI KESTİRDİ / Foto Galeri

CHP DAVAYI İZLEYECEK

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hopa davası duruşmasını milletvekili arkadaşlarıyla birlikte izleyeceklerini belirterek, “hak mücadeleleri yargılanamaz diyenleri, demokrasi ve özgürlük isteyenleri yalnız bırakmayacaklarını” belirtti.

Haberin Devamı

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Hopa davasının yarın yapılacak ilk duruşması için Ankara Adliyesinde olacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Hak mücadeleleri yargılanamaz diyenleri, demokrasi ve özgürlük isteyenleri yalnız bırakmayacağız. Biliyoruz ve görüyoruz ki, AKP kendisine muhalif hiçbir protestoyu cezasız bırakmıyor. AKP ülkede demokrasinin, özgürlüklerin ve hakların kullanılmasına izin vermiyor. Bugün ülke açık bir cezaevine dönüştürülmüş durumdadır.

Hopa davası herkes için büyük bir vicdan sınavıdır. Gencecik insanları, protesto ediyor diye aylarca cezaevlerinde tutmak bu yüzyılın mantığının kabul edeceği bir durum değildir. AKP'nin nasıl bir zihniyete sahip olduğu artık herkesin malumu olmuştur. Hopa davası sıradan bir dava ve yargılanma değildir. Çünkü bu davada en temel insan hakkı yargılanmaktadır. Kimse bu insanlık ayıbına seyirci kalmamalıdır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!