Hollywood'da Fransız ihtilali

Güncelleme Tarihi:

Hollywoodda Fransız ihtilali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Son yıllarda Hollywood'da bir Fransız oyuncu furyası var. Yani bir avuç sanatçının sinemanın merkezinde bir ihtilal gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Hem de silah kullanmadan, kan dökmeden.

Sadece güzellikleri ve yetenekleri sayesinde...

Hollywood'un kimleri meşhur edeceğini önceden kestirmek artık çok zor. Sadece yetenek yetmiyor, güzellik de aranıyor çünkü artık. Eh, Fransızlar'ın da bu konuda dünyaca bilinen bir millet olduğu göz önüne alınırsa, Fransız kadınlarının Hollywood'da yer edinmeleri, pek de şaşılacak bir olay olmaz. Hem de birçoğu, ellerinde Oscar ödülleriyle ülkelerine geri dönüyorlar...

Juliette Binoche

‘‘Filmler, açık duran kapılardır. Ben her kapıdan girdiğimde kişiliğimi ve yaşantımı değiştiririm.’’ Bu sözleri söyleyen Fransız sinemasının yürekli oyuncusu Juliette Binoche. ‘‘Yürekli’’ sıfatının ona yakıştırılmasını biraz abartılı buluyor. Şu yürekli olma meselesine gelince... Juliette Binoche, ünlü yönetmen Steven Spielberg'in film teklifini çok sert bir şekilde geri çevirmişti. Spielberg genç Fransız oyuncuya, ‘‘Jurassic Park’’ filminde önemli bir rol teklif etmişti. Esmer güzeli Binoche'un bu teklife verdiği karşılık şu oldu. ‘‘Bu filmde oynamayı ancak dinozor rolü bana verilirse kabul ederim.’’ Juliette Binoche, Fransız sinemasının sevilen yıldızlarından biri. Bundan sonra Steven Spielberg'in filmlerinde değilse bile başka Hollywood filmlerinde onu sık sık izleyebileceğiz.

Emmanuelle Beart

Fransızlar için Emmanuelle Beart çok önemli bir oyuncu. Fransız filmciler bu yetenekli oyuncuyu başka ülkelerin filmcilerine kaptırmayı hiç istemiyorlardı. Her konuda aşırılığı tercih eden yıldız, Amerikan sinemasından gelen teklifleri hemen kabul etti. Sınırsız özgürlükler ülkesi olduğuna inandığı Amerika'da, Fransız bayrağını dalgalandırmaya hevesli.

Laetitia Casta

Dergilerde yayınlanan haberlere bakılırsa, Laetitia Casta, Paris'ten ayrılıp Londra'ya yerleşmeye hazırlanıyordu. Bu haber üzerine eski manken ve yeni sinema oyuncusu, Paris'ten ayrılmak istemediğini, dünyanın başka ülkelerinde film çevirse de mutlaka kürkçü dükkanına, yani Paris'e döneceğini söyledi. Hollywood'da film çevirmesi teklif edilince de Laetitia Casta hiç düşünmeden bu teklifi kabul etti. Casta, Hollywood'da Fransız ihtilalini gerçekleştirenlerin en güzellerinden biri.

Virginie Ledoyen

Fransız sinemasının genç oyuncusu Virginie Ledoyen, ülkesinde Brigitte Bardot ve Catherine Deneuve ile özdeşleştiriliyor. Aslında birilerine benzetilmek genç oyuncu için hiç de hoş bir gelişme değil ama hayranlarına karşı da çıkamıyor. Vatanına büyük bir tutkuyla bağlı olan genç yıldız, Hollywood filmcilerinin dikkatini çekince, Amerikan sineması yeni bir yıldız kazanmış oldu. Virginie Ledoyen, özellikle Leonardo Di Caprio ile çevirdiği ‘‘The Beach’’ (Kumsal) filmindeki oyunu sayesinde Hollywood'un gözdesi oldu. Caprio, Fransız rol arkadaşına göre aşk sahnelerinde hiç de başarılı olmamış. Virginie Ledoyen'in Caprio'yu, Fransız aktörleriyle karşılaştırdığı için böyle düşündüğü sanılıyor. Hollywood yeni bir yıldız kazandığını sanıyor ama Virginie Ledoyen'in vatanından, özellikle Paris'ten ayrılmaya hiç niyeti yok.

Sophie Marceau

Fransız erkekleri en çok birlikte olmak istedikleri kadının Sophie Marceau olduğunu açıkladılar. Ülkede yapılan anketler hep Sophie Marceau'nun zaferiyle sonuçlandı. 33 yaşındaki sinema oyuncusu, Fransız sinemasını fazla ağır ve gösterişçi bulduğunu söylemişti. ‘‘Cesur Yürek’’ filminden sonra ‘‘Dünya Yetmez’’ isimli Bond filminde başrolde oynadı. Bu güzel Fransız yıldızı, Hollywood'u kendine uygun buluyor. Ancak Leonardo Di Caprio gibi genç aktörlerle başrol paylaşmaya da hiç niyeti yok. Hollywood'da Marceau'nun seçtiği erkek olmak pek kolay değil gibi...

Beatrice Dalle

İlk gençlik yıllarında en büyük hayali Prens Charles ile evlenmekti. ‘‘Betty Blue’’ filminin başarılı yıldızı, unutmak istediği serüvenlerle örülü geçmişini bir kenara bırakabilmek için biraz da Hollywood'da film çevirmek istiyor. Fransız filmlerinde, özellikle yatak sahnelerinin çok bol olduğu filmlerde rol almaktan hoşlanıyor. Hollywood, Beatrice Dalle'ı elinden kaçırmamaya gayret edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!