Hollande 2013’te Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hollande 2013’te Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 00:00

Türkiye ile “yeni ve temiz bir sayfa” açmak istediğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2013 yılı başında Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Elysee kaynakları, bu ziyaretin ayrıntılarına ilişkin çalışmaların resmen başladığını fısıldadı. İki lider, önümüzdeki hafta New York’ta yapılacak BM 67. Genel Kurulu toplantısı vesilesiyle ikinci kez bir araya gelecek ve Hollande’ın olası Türkiye ziyaretini masaya yatıracak. Erdoğan ve Hollande, işbirliği içinde çalıştıkları Suriye dosyasının yanısıra, Türkiye ile Fransa arasında kopmaya neden olan AB üyeliği yolunda Fransa’nın açılmasını engellediği 5 fasıl ve inkâr yasası ile terörle mücadele konusunu da gündeme alacaklar.

Erdoğan davet etmişti

Başbakan Erdoğan, ilk kez 21 Haziran’da G-20 toplantısı vesilesiyle Meksika’da biraraya geldiği Hollande’ı “20 yıldır Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan bir Fransız cumhurbaşkanı olmadı” diyerek Türkiye’ye davet etmiş, Hollande da, “Bu benim için bir onur, bir ayrıcalıktır” diyerek daveti kabul etmişti. Fransa liderinin şubat ya da mart ayında Türkiye’de olması bekleniyor.

Haberin Devamı

First lady sunuculuğa dönüyor

SEVGİLİSİ François Hollande cumhurbaşkanı olmasına rağmen Paris Match dergisindeki yazılarına ara vermeyen Fransız first lady Valerie Trierweiler, televizyona da göz kırpıyor. Trierweiler’in, daha önceleri program yaptığı Direct 8’e geri dönmek üzere, bu kanalı satın alan Canal+ grubuyla görüştüğü ortaya çıktı. Eğer anlaşma gerçekleşirse, Trierweiler’in, iki ayda bir yayımlanacak “kültürel bir program” sunması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!