Hollandalı gazeteciye 5 yıla kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Hollandalı gazeteciye 5 yıla kadar hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 12:11

2006'dan beri Türkiye'de çalışan ve 2012'den bu yana da Diyarbakır'da bulunan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink Ocak ayı başında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Geerdink hakkında aynı suçlama ile 1 ila 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Geerdink’in yargılamasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

HOLLANDA DIŞİŞLERİ GÖZALTINI TÜRKİYE'DE DUYMUŞ, "ŞOKE OLDUM" DEMİŞTİ

Geerdink'in gözaltına alındığı anda, Ankara'da resmi temaslarda olan Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ise, haberi "şoke oldum" mesajıyla yorumlamıştı.
Koenders, konuyu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye de getirmiş, Geerdink de aynı gün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

25 YILLIK GAZETECİ

25 yıldır gazetecilik yapan Geerdink, 2006'da Türkiye'ye yerleşmişti. Haberlerinde özellikle Kürt sorunu, insan hakları, azınlıklar ve kadın konularına yer veren Geerdink, Ağustos 2012’den bu yana Diyarbakır’da yaşıyor.
Geerdink, Türkiye'deki internet haber siteleri dışında, Hollanda ulusal haber ajansı ve çeşitli radyolara haber geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!