Hollanda'da ölen başkomiserin eşi de uçaktaydı

Güncelleme Tarihi:

Hollandada ölen başkomiserin eşi de uçaktaydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2009 21:53

HOLLANDA Rotterdam Konsolosluğu'nda görevliyken 1 Şubat tarihinde evinde ölü bulunan Başkomiser Oğuz Kaba'nın eşi Dicle Kaba ve annesi Keklik Güler'in de Amsterdam'da düşen Tekirdağ uçağında olduğu öğrenildi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan başkomiserin eşi Dicle Kaba'nın, ölen eşinin eşyalarını teslim almak için Hollanda'ya gittiği öğrenildi.
Hollanda'nın Roterdam kentindeki Türk Konsolosluğu'nda, 4 aydır görevli olan Oğuz Kaba, 12 Kasım tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli meslektaşı Dicle Kaba ile dünya evine girdi. Bu arada Hakkari'ye tayini çıkan Dicle Kaba, tayinini dondurup ücretsiz izine ayrılarak eşiyle birlikte Hollanda'ya gitti. Bir süre sonra hamile kalan Dicle Kaba, Ankara'da bulunan yakınlarının yanına dönerek, bazı tetkikler yaptırdı. Yaptırdığı tetkikler hakkında eşini bilgilendirmek isteyen Dicle Kaba, eşine bir türlü ulaşamadı.

MANİSA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Bu durum üzerine şüphelenen genç kadın, durumu eşinin görev yaptığı Hollanda'daki Türk Konsolosluğu'na bildirdi. Konsolosluk görevlilerinin ihbarıyla başkomiserin kaldığı eve giden Hollanda polisi, çilingir yardımıyla kapıyı açarak eve girdiğinde Kaba'yı baygın halde buldu. Hastaneye kaldırılan Kaba, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Beyin kanaması sonucu öldüğü ileri sürülen Oğuz Kaba'nın eşi Dicle Kaba, eşini Manisa'da toprağa verdi. Dicle Kaba, eşinden geriye kalan anı eşyalarını teslim almak üzere Hollanda'ya gitmeye karar verdi. Dicle Kaba, dün annesiyle birlikte THY'nin Tekirdağ uçağına bindi. Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada düşen uçak kazasında yaralı olarak kurtulan başkomiser Oğuz Kaba'nın eşi Dicle Kaba ve annesi Keklik Güler'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

‘HAMİLE OLAN GELİNİMİN SAĞLIĞINDAN ENDİŞE DUYDUM’

Manisa'da yaşayan Kaba'nın babası Mevlüt ve annesi Zahide Kaba, oğullarını kaybetmenin acısını yaşamadan böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, gelininden bir türlü haber alamadıklarını söyledi. Birçok kez aramalarına karşın gelinlerine ulaşamadıklarını kaydeden Mevlüt Kaba, “Gelinim 3 aylık hamileydi. Ona ulaşamadım, fakat konsolosluk yetkilileri durumlarının iyi olduğu ve hastanede tedavi altında bulunduklarını söyledi. Ben gelinimin sesini duyamadan rahat edemem. Hamileydi, kendisine ve bebeğine bir şey olmasından korkuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!