Hollanda’daki Türk toplumu genç nüfusu için endişeli

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’daki Türk toplumu genç nüfusu için endişeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 11:06

Türk öğretmenler, araştırmacılar ve memurların oluşturduğu Hollanda’da yaşayan Türkler, ülkenin en büyük gazetelerinden Volkskrant’a bir mektup yazarak, Türk gençliği hakkındaki 'büyük endişelerini' iletti.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor 

 

Türk öğretmenler, araştırmacılar ve memurların oluşturduğu Hollanda’da yaşayan Türkler, ülkenin en büyük gazetelerinden Volkskrant’a bir mektup yazarak, Türk gençliği hakkındaki “büyük endişelerini” iletti.

 

Mektupta, sayıları giderek artan Türk gençlerin psikolojik sorunlar yaşadığı ve duyarsızlık içinde oldukları, bu durumun giderek radikal İslam’a ilgi göstermelerine neden olduğu belirtildi. Mektubu yazanlar arasında bulunan Aydid Daldal, “Bu sorunu kendi içimizde çözmeye çalıştık ancak özgüvenimiz bir işe yaramadı ifadesini kullandı.”

Haberin Devamı

 

Hollanda’daki Türk gençlerin “kendilerini ikinci sınıf vatandaş olarak hissettiklerini ve böyle kalacaklarını düşündüklerini” ifade eden mektup, gençlerin kendilerini “göçmen, Türk veya Müslüman” olarak daha fazla ayrımcılığa maruz kalan bireyler olarak gördüklerini ifade etti.

 

Türk uzmanlar, Hollanda’daki Türk toplumunun güçlü bir rol modeli oluşturmakta başarısız olduğunu ve aile içi şiddet ile gençlerin toplum içinde maruz kaldığı baskının önüne geçemediğini belirtti.

 

Azınlıklara karşı gösterilen etnik baskının da gençleri olumsuz etkilediği belirtilirken, devletin, eğitim sisteminin, ülke sanayinin ve Türk toplumunun, gençlere gereken eğitim verilmesi için harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

DÜNYA BASININDA ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!