Hoca'nın yeğenine Mısırlı metres

Güncelleme Tarihi:

Hocanın yeğenine Mısırlı metres
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2002 01:48

İslam tarihi alanında eserleri bulunan Mısırlı Prof. Dr. Suat Kandil'in kızı olan şark uzmanı Dr. Lamya Kandil'le Erbakan'ın bir yıldan beri devam eden ilişkisi, bazı üyelerin dedektif gibi iz sürmesiyle ortaya çıktı.

Milli Görüş Genel Başkanı Mehmet Sabri Erbakan'ın, Mısırlı bir kadınla yasak aşk yaşadığı ortaya çıktı. Teşkilatı karıştıran olay üzerine Necmettin Erbakan devreye girdi ve yeğenine ‘‘ortadan kaybol’’ emri verdi.

İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Genel Başkanı Mehmet Sabri Erbakan'ın Mısırlı Dr. Lamya Kandil adlı bir kadınla bir yıla yakındır yasak aşk yaşadığının ortaya çıkması üzerine görevinden istifa ettiği öne sürüldü. İslam tarihi alanında eserleri bulunan Mısırlı Prof. Dr. Suat Kandil'in kızı olan şark uzmanı Dr. Lamya Kandil'le Erbakan ilişkisinin, bazı üyelerin dedektif gibi iz sürmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. İGMG Genel Başkanlığı tarafından bölge başkanlarına yapılan açıklamada M. Sabri Erbakan'ın hastalık yüzünden ayrıldığı belirtildi. Milli Görüş içindeki bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre, olayın ortaya çıkmasının ardından Dr. Lamya Kandil'in de Islamrat (İslam Konseyi) adlı kuruluştaki işine bir süredir gelmediği belirtildi.

TAKİP EDİLDİLER

Bu aşkın yaklaşık bir yıldır devam ettiği iddia edilirken, ilişkinin takip sonucu ortaya çıkartıldığı ilk bilgiler arasında yer aldı. İddialara göre, yeğen Erbakan'ın çok sık özel görev nedeniyle Köln'den Bonn'a gitmesinden şüphelenen bir grup Milli Görüş üyesi yaklaşık iki ay süren takipten sonra gizli aşıkları başbaşa görüntüledi. Dedektif gibi çalışan İGMG üyelerinin Sabri Erbakan ile Dr. Kandil'i birçok yerde başbaşa yakaladığı belirtiliyor. Gelişmeler üzerine istifası istenen Erbakan, amcası Necmettin Erbakan'ın da ısrarı ile görevi fiilen bırakmak zorunda kaldı. İGMG Genel Başkanlığı'na vekaleten Yavuz Çelikkarahan getirildi. Necmettin Erbakan'ın Türkiye'deki seçimler öncesi patlayan bu olayın duyulmaması için yeğenine ‘‘ortadan kaybol’’ emri verdiği ileri sürüldü.

BU İKİNCİ OLAY

Bilindiği gibi Erbakan'dan önce İGMG Genel Başkanlığını yürüten Ali Yüksel de genç bir kızı üçüncü eş olarak imam nikahlı alması sonucu görevi bırakmak zorunda kalmıştı. Ali Yüksel'in istifasında büyük rol oynayan Sabri Erbakan'ın başına da aynı akıbetin gelmesinin ise teşkilat içinde bu tür olaylara müsamaha gösterilmemesi olduğu kaydediliyor. İGMG eski Genel Başkanı Ali Yüksel, Erbakan'ın yasak aşkıyla ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı: ‘‘Ben bir-iki şey duymuştum da, fakat kulak vermemiştim. Hani bu gibi şeyler dedikodular, şunlar bunlar. Bunlar ufak bir mesele değil. Çok ağır bir mesele. Böyle bir mevzuda, bilmediğim konularda, yine benim bildiğim islami terbiye, benim terbiyem bu gibi meselelerde ileri geri konuşmama mani olur. O bakımdan ardına da düşmedim. Ben bu konularda bir şey demek istemiyorum. Benim de kulağıma geldi, ama ne derece doğru bilmiyorum. Ama en doğrusu kendisine sormak, ilişki yaşadığı ileri sürülen kadına sormak.’’

TATİLE ÇIKTI

Yasak aşkın ortaya çıkması üzerine bir Almanla evli olan ve iki kız çocuğu bulunan M. Sabri Erbakan'ın bir süre önce eşi ile çocuklarını da alıp İspanya'ya tatile gittiği öğrenildi. Teşkilat tarafından yapılan açıklamada ise Erbakan'ın rahatsız olduğu ve evinde dinlendiği belirtiliyor. Teşkilatın açıklamasından sonra çok sayıda üye Erbakan'ı ziyaret etmek, en azından bir telefonla geçmiş olsun demek için sıraya girerken, hiçbirinin Erbakan'a ulaşamadığı ve olayın kapatılmak istendiği kaydedildi.

LAMYA DA BİR ALMAN’LA

Sabri Erbakan'ın aşk yaşadığı iddia edilen Dr. Lamya Kandil'in uzun süredir İslam Konseyi adlı kuruluşta genel sekreter olarak çalıştığı ve Erbakan ile burada tanıştığı belirtiliyor. Geçen yıl yapılan seçimlerde İGMG kökenli Ali Kızılkaya'nın İslam Konseyi adlı kuruluşun başkanlığına seçilmesinden sonra Sabri Erbakan bu kuruluşu daha çok ziyaret etmeye başladı. Lamya Kandil'in de altı yıldır yatalak bir Almanla beraber olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!