Hocalar savaşı

Güncelleme Tarihi:

Hocalar savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2002 01:52

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Prof. Yaşar Nuri Öztürk hocasının karşısına, İslami çevrelerde Öztürk kadar ünlü bir başka ilahiyat profesörü olan Mehmet Aydın hocayı çıkardı.

Anketlere göre 3 Kasım seçimlerinin önde giden bu iki partisi arasındaki mücadele, ilahiyat dünyasından bu sürpriz transferlerle, ‘‘hocalar savaşı’’na da sahne olacak. 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin eski dekanı da olan Aydın, Erdoğan'ın daveti üzerine, AKP'den milletvekili adayı olmak için fakültedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti. İlahiyatçılığının yanı sıra felsefeciliğiyle de akademik dünyada önemli bir kariyer sahibi olan ve Öztürk gibi dini hurafelere karşı çıkan tavrıyla tanınan Aydın, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla tanınan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Abant Platformu'nda Akademik Kurul Başkanlığı da yaptı.

DÜNYA ÇAPINDA ÜNLÜ

Aydın, ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından Dışişleri Bakanlığı'nın başlattığı program çerçevesinde genç diplomatlara din dersi de verdi. Aydın, Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Havel'in ev sahipliğinde Prag Şatosu'nda düzenlenen ve ABD eski Başkanı Bill Clinton'un Senatör eşi Hillary Clinton ile ABD eski Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger'in de katıldığı ‘‘Forum 2000’’e Türkiye'den davet edilen tek ilahiyatçı olacak kadar uluslararası üne de sahip bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!