Hocalar, koca oluyor

Güncelleme Tarihi:

Hocalar, koca oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 01:48

Pamukkkale Üniversitesi'nde, kız öğrencileriyle evlenen öğretim üyelerinin sayısı giderek artıyor. Özellikle Eğitim Fakültesi'nde yoğunlaşan öğretim üyesi-öğrenci evlilikleri, öğrencilerin ailelerinin yanı sıra diğer öğretim üyelerinin de eleştirilerine neden oluyor.

Bazı öğretim üyeleri, ‘‘Bir gün önce öğrencimiz olan, bir gün sonra arkadaşımızın eşi oluyor. Sınıfta nasıl davranacağımızı şaşırıyoruz’’ diyor.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde üç profesör, bir yardımcı doçent ve üç öğretim görevlisi öğrencileriyle evlendi, bir öğretim görevlisi de nişanlandı. Fen-Edebiyat Fakültesi'nde ise bir yardımcı doçent asistanıyla yüzük taktı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kıran, eşinden ayrılıp öğrencisi Devran Kıran ile evlendi. Hemşire olan Devran Kıran, evlendikten sonra Eğitim Fakültesi'nde okutman kadrosuyla göreve başladı. Aynı fakülteden Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen eşinden ayrıldı, yüksek lisans öğrencisi Zeynep Tanrıöğen'le evlendi. Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu da öğrencisi Yüksel Hancıoğlu'yla evlendi. Aynı bölümden öğretim görevlisi Ahmet Özer eşinden ayrılıp öğrencisiyle evlendi. Müzik Bölümü öğretim görevlisi Aykut Sarıçiftçi de öğrencisiyle nişanlandı. Fakültede İnkılap Tarihi dersi veren öğretim görevlisi Süleyman İnan, öğrencisiyle evlenen öğretim elemanlarına katıldı. Fakültenin Anaokulu Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Baki Karaoğlu öğrencisiyle evlenirken, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Yakup Kaska asistanı Araştırma Görevlisi Arzu Kaska'yla yaşamını birleştirdi.

Rektör Prof. Hasan Kazdağlı diğer üniversitelerde daha çok

Akademik personel-öğrenci evliliklerine tepki gösteren bazı öğretim üyeleri, ‘‘Bir gün önce öğrencimiz olan, bir gün sonra arkadaşımızın eşi olarak çıkıyor karşımıza. Sınıfta nasıl davranacağımızı şaşırıyoruz. Boşanıp evlenenlerin arkalarında bıraktığı eş ve çocukları ciddi sıkıntılar yaşıyor’’ dediler. Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ise evlilikleri iş ilişkisi içinde doğru bulmadığını belirtirken, şunları ekledi: ‘‘Ama birkaç örneği fazla büyütmemek gerekir. Aynı olayın başka üniversitelerde daha fazla olduğunu düşünüyorum. Yetişkin iki insanın evlilik gibi özel bir konuda seçim yapma hakkı vardır. Aynı bölümde olmadıkları sürece asistanlarla evlilikte sorun olmadığını düşünüyorum. Okulu bitirmeden öğrenci ile evlenme olayını doğru bulmuyorum. Bu konudaki tavrımı herkes biliyor. Böyle bir evlilik kayırma ve torpil iddialarını gündeme getirebilir. İhbar ve şikáyet olursa hemen değerlendiririz.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!