Hobisi mesleği oldu

Güncelleme Tarihi:

Hobisi mesleği oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2002 15:00

Birçok insan hobisini meslek olarak yapmanın hayalini kurar. Pek azı bunu gerçekleştirebilir. DJ Gökçe Özer bunu başaranlardan biri. Uluslararası İlişkiler okumuş ama kariyerini müzik alanında yapıyor. İş dünyasında aradığını bulamayınca, hayalindeki meslek olan DJ'liği seçmiş. Bu yıl dünyanın 40 ülkesinden bin 600 kişinin başvurduğu Red Bull Music Academy'ye kabul edilen 60 kişi arasında yer almış.

DJ'lik (disc jokey) son yıllarda Türkiye'de popüler olan mesleklerden biri. Özellikle eski devlet bakanı Kemal Derviş'in DJ oğlu Erol Derviş'le bir hayli gündeme geldi.

DJ Gökçe Özer, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmasına karşın, hayallerinin peşinden giderek bu mesleği seçmiş. 25 yaşındaki Özer, son olarak da Red Bull Music Academy'ye kabul edilen ilk Türk DJ olmuş.

Red Bull Music Academy, beş yıl önce kurulmuş. Müzikle ilgili yapımcıları, DJ'leri bir araya getiriyor. Akademiye katılmak için 'müzikle ilgili' bir işle uğraşmak gerekiyor. Her yıl Haziran-Temmuz arasında kayıt yaptırılıyor. 300 sorudan oluşan bir form dolduruyor. Formdaki yanıtlara göre seçim yapılıyor. Ardından seçilen kişiler dünyanın o yıl seçilen bir ülkesinde 15 gün ücretsiz eğitim alıyor. Bu yıl 40 ülkeden bin 600 kişinin başvurduğu Akademi'yi yalnızca 60 kişi kazanmış. Bunlardan biri Gökçe Özer. Bu yılki etkinlik Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenmiş. Katılımcılar elektronik müzik konusunda bilgilendirilmiş.

Özer, ilk ve orta öğrenimini Nişantaşı Işık Lisesi'nde tamamlamış. Amerika'ya işletme eğitimi almaya gitmiş. Yaşı küçük olduğu için dayanamamış ve geri dönmüş. Kaydını Koç Üniversitesi'ne aldırmış. 2000 yılında bu üniversitenin uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olmuş. Bir buçuk yıl Armoni Müzik Ses ve Işık Yönetim şirketinin ithalat-ihracat bölümünde çalışmış.

Profesyonel hayatta 'maddi ve manevi' açıdan aradıklarını bulamayınca asıl yapmak istediği iş olan DJ'liğe yönelmiş. Zaten, üniversitenin ikinci yılından itibaren amatör olarak DJ'lik yapıyormuş.

Başlangıçta ekonomik kirizin de zorlamasıyla kaydığı DJ'lik işini, bugün kriz geçse de bırakmayacağını ve ilerleyeceğini söylüyor. Yaptığı işe yalnızca DJ'lik olarak bakmıyor. DJ'likle beraber prodüksiyon işleri de yapıyor. Yaşı ilerlediğinde bu piyasada kalmayı amaçlıyor. Bunu da organizasyonlar yaparak, partiler ve festivaller düzenleyerek gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şu anda çaldığı mekanlar arasında Red Room, Cantina, Space, The Club 20, Radio 2019 bulunuyor.

Türkiye’de mesleği konusunda Murat Uncuoğlu'nu örnek alıyor. Dünyada örnek aldığı isim ise ünlü DJ ve tekno müziğin yaratıcısı Jeff Mills.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!