HKP: İzmirli ’emredersin valim’ demediği için karar geri çekildi

Güncelleme Tarihi:

HKP: İzmirli ’emredersin valim’ demediği için karar geri çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 15:55

İZMİR’de Vali Mustafa Toprak’ın, protesto gösterileri ile basın açıklamalarına yönelik aldığı kararları, kamuoyundan gelen tepki üzerine geri çekmesinin ardından, yürütmenin durdurulması için ilk davayı açan Halkın Kurtuluş Partisi’nden (HKP) açıklama geldi. HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, İzmir halkının "Emredersin valim" demediği için kararın geri çekildiğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Valiliği tarafından, protesto gösterileri ile basın açıklamalarına yönelik alınan yeni kararlara, toplumun çeşitli kesimlerinden tepki geldi.

HKP İzmir İl Örgütü de idare mahkemesine başvurup, kararın yürütmesinin durdurulması için dava açtı. Ancak Vali Mustafa Toprak, dün akşam saatlerinde, kararın geri çekildiği açıklamasını yaptı. Bu gelişmenin ardından, HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak da partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Çolak’ın açıklaması şöyle:

"İzmir halkına basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapacak yer bırakmayacaksınız! İzmir’in yollarını, caddelerini, sokaklarını, kaldırımlarını halka yasaklayıp, sesini kısacaksınız. Başta partimiz olmak üzere İzmir halkı bu sıkıyönetim yasaklarınıza isyan edince de kamuoyunda ve medyada daha fazla istismar edilmemesi, halkın yanlış yönlendirilmemesi gerekçesiyle yapılan düzenlemeyi yürürlükten kaldıracaksınız! Yasak kararı ile yasağın ortadan kaldırılması kararı arasında geçen 10 günlük sürede ne değişti? Aslında sizin kafanızda bir şey değişmedi. Siz yine aynı yasakçı kafa yapısına sahip olmaya devam ediyorsunuz. Peki niçin bu yasaklamayı kaldırıyorsunuz? Zor, oyunu bozdu da ondan. Başta partimiz olmak üzere İzmir halkı ’Emredersin valim’ demedi de ondan. Daha yasaklarınız duyulur duyulmaz, tepkiler gelmeye başladı. Yani yasaklarınız sökmedi. Sökmeyeceği de belliydi. Bu yasak devam ettirilse ve uygulanması için İzmir halkının karşısına polis müdahalesi ile çıkılsaydı, ikinci bir gezi isyanının fitillerinin ateşleneceğinden korktunuz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!