Hizmetçiye de tecavüz etmiş

Güncelleme Tarihi:

Hizmetçiye de tecavüz etmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2003 01:46

Zekeriyaköy'deki villasında boğazı kesilerek öldürülen Türk Pirelli'nin eski genel müdür yardımcılarından Ali Asaf Yenisey'in (89) katil zanlılarından Grıgoryan Gagık'ın olaydan önce Moldavalı bir hizmetçiye tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Türkiye'ye 2001 yılında gelen Anna Gagık'ın, Aksel Topalyan'a ait villada temizlikçi olarak çalışmaya başladığı, bir süre sonra da oğlu Grıgoryan Gagık'ı bahçıvan olarak aynı villada işe aldırdığı belirlendi. Oğul Gagık'ın geçen yıl mart ayında aynı villada görev yapan Moldavalı Belina isimli hizmetçi kıza tecavüz ettiği, ev sahibinin de Gagık'ı işten attığı fakat annesinin halen görevini sürdürdüğü öğrenildi.

İçki masasında plan yapmışlar

Tecavüz olayından sonra depresyon geçiren Moldavalı genç kızın, kaçak olarak çalıştığı için tecavüzle ilgili şikáyetçi olamadan ülkesine geri döndüğü bildirildi. Gagık'ın bu olaydan sonra işsiz kaldığı, bazı inşaatlarda çalıştığı, bu süre içinde Yenisey'in katil zanlısı Ali Sunar ile tanıştığı kaydedildi. Gagık ifadesinde olayı şöyle anlattı: ‘‘İkimizin de işi yoktu. Annemle çalıştığımız villanın karşısındaki villada yaşlı insanların oturduğunu biliyordum. Bunu Ali'ye anlattım. O da kabul etti. Olay gecesi bir yerde içki içtik. Sonra da iyice cesaret olsun diye Ali hap verdi ve villaya girdik.’’ Soruşturma sürüyor.

<>

Asaf Yenisey cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan katil zanlıları Ali Sunar, Grıgoryan Gagık ve Nuri Başnur'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Kocası öldürülen Ayten Yenisey, olayı anlatırken, ‘‘Paraları yere saçtım, onlar parayı toplarken alarma bastım’’ dedi. Ali Sunal ile suç ortağı Grıgoryan Gagık villada cinayet gecesini anlatırken diğer sanık Nuri Başnur otomobilde bekletildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!