Hızlı trende ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Hızlı trende ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Demiryollarının modernizasyonu çerçevesinde Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ankara-İstanbul mevcut demiryolu hattının rehabilitasiyonu projesinde ilk önemli adım atıldı.

Ankara ile İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 4.5 saate indirecek olan rehabilitasyon projesinin yapımını üstlenen firma grubuile TCDD Genel Müdürlüğü arasındaki yapım anlaşması kısa bir süre önceimzalandı. Yaklaşık 470 milyon euro olarak belirlenen 'anahtar teslim' anlaşmasının Hazine Müsteşarığı'nca onaylanması halinde yapımile ilgili çalışmalara başlanacak.

Üç aşamada gerçekleştirilecek

Üç ayrı aşamada yapımı planlanan Ankara-İstanbul demiryolunun rehabilitasyonu projesinde kapamında ilk olarak ray ve güzergah değişiklikleri sebebiyle oluşacak inşaat işleri yapılacak. İkinci aşamada, üstyapı işleri olarak tanımlanan telekomünikasyon, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin yapımı ve bazı binalardan oluşan diğer üstyapı işler yeralacak. Rehabilitasyon projesinin son aşamasında ise hat üzerindeki köprü, alt ve üstgeçit, tüneller ile çeşitli tali hatların yapımı gibi işleri yeralacak.

Yapımı dış kredili olarak gerçekleştirilecek demiryolu rehabilitasyonu 42 ayda tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!