'Hizbullah kurban derilerine göz dikti' Yeni

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah kurban derilerine göz dikti Yeni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 10:51

Genelkurmay 2.Başkanı Ergin Saygun'a verilen bir raporda, Hizbullah terör örgütünün kurban derilerini toplamak ve buradan kazanç sağlamak için hazırlık yaptığını ortaya koydu.

Genelkurmay 2.Başkanı Ergin Saygun'a sunulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren radikal dini grupların, kitlesel protestolar üzerinden taban genişletme arayışında olduğunun belirtildiği raporda şöyle denildi:

“Hizbullah terör örgütü, İsrail-Lübnan gerginliği temelinde faaliyetlerine bir zemin oluşturdu. Örgüt bu doğrultuda Ağustos ayında kendi görüşü doğrultusunda faaliyet yürüten dernek vasıtasıyla bir yıl süreli yardım toplama kampanyası başlattı. Gerçekleştirilen bu organizasyonda Lübnan Hizbullah’ın İsrail’e karşı olan tavrı ön plana çıkarılarak, cihat kavramı vurguyla propaganda yapılmakta ve İsrail’in saldırgan tutumu kullanılarak örgütsel faaliyetlerinde motivasyon oluşturulmaktadır.

Örgüt yasadışı faaliyetlerini ve propaganda nitelikli sosyal yardım faaliyetlerini finanse etmek için cihat kavramını kullandığı gibi dini vecibeleri de kendi menfaati doğrultusunda kullanıyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında bazı il ve ilçelerde fitre ve zekatların örgüte yandaş dernekler vasıtasıyla toplandığı, hatta rayicinin yüksek olmasından ve zorlamada bulunulmasından dolayı bazı esnafın rahatsız olduğu da öğrenilmiştir. Genetik yapısında aşırı şiddet bulunan örgütün bu meşhur özelliğinden vazgeçmediği de emareleriyle ortaya çıkmıştır.”

“KURBANA GÖZ DİKTİLER”

Kurban derisinin pek çok yasadışı örgüt tarafından maddi kaynak olarak görüldüğünün altının çizilen rapor şöyle devam ediyor:

“Kurban derileri, Hizbullah adına değil, cami yaşatma dernekleri veya Kur’an Kursları adıyla toplanacak. Hizbullah bu planlamaya 3 ay önceden başlamıştır. Terör örgütünün halen cezaevinde bulunan lider kadrosuna verilen raporda; çalışmaların tamamlandığı, deri toplamada faal olan Kur’an Kursu ve Camii derneklerinin isimlerinin kullanılacağı, yardım toplama faaliyetinde çalışmak amacıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da görevlendirilecek isimlerin belirlendiği, bu kişilerin bayramdan 4 hafta önceden görevlendirildikleri faaliyet alanlarına giderek çalışmaya başladıkları, kurban satışı yapan mal sahiplerine ulaşarak, ikna ettikleri, henüz ulaşamayanların ise kurban satış yerlerinde ikna edileceği, kurbanlık alımı yaparken kurban alan kişinin pazarlık yapmasına yardımcı olacakları, bu sayede kurban sahibiyle iletişim kuracakları, ağırlıklı olarak kurbanlık satılan yerlerde faaliyetin yürütüleceği bilgileri edinilmiştir”

Hizbullah’ın legal açılımlarıyla eski uygulamalarına göre Lübnan’daki örgütten öğrendiği taktikleri uygulamaya çalıştığının da vurgulandığı raporda Hizbullah için “Çeşitli platformlarda dile getirdikleri farklı söylemlerine rağmen, aslında eski stratejisini aynen koruyor ve ülkemiz için tehdit olmaya devam ediyor” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!