Hizbullah’a internet uzaktan eğitim için

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah’a internet uzaktan eğitim için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:00

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir’in, tahliye olan Hizbullah üyeleri için, “Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde uzun süre internet kanalıyla örgütle mesajlaştılar” iddiası ortalığı karıştırdı.

TBMM İnsan Hakları Cezaevlerini İnceleme Alt Komisyonu’nun, 28 Ocak 2009’da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaptığı inceleme sonucunda hazırlanan rapora da yansıyan iddiayla ilgili Özdemir, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den açıklama beklediklerini belirterek, şunları söyledi: “İnternet bağlantısı verildiği doğru. Niye verildi, nasıl kullanıldı? Cezaevi yönetimi niye tedbir almadı? Adalet Bakanı’ndan açıklama bekliyorum. Silivri’de tutuklu olan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’a savunmalarını yazmak için daktilo bile verilmedi, bunlara bu ayrıcalık tanındı. İddialar çok vahim.”

Örgütü yönetme gerçek dışı
/images/100/0x0/55ea34eef018fbb8f8715b10

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde internet ve bilgisayarların öğrenimlerine devam eden mahkûmlar için temin edildiğini belirtti. Bilgisayarların filtreli olduğunu kaydeden savcılık, öğrenim kurumlarının internet siteleri dışında bağlantı erişimine kapatıldığını, günlük kontrollerin yapıldığını bildirdi. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Basında adı geçen şahıs (İskender Tutar), Mersin Üniversitesi Mersin Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Uzaktan Eğitim) bölümüne kayıt yaptırma talebi üzerine bu imkanı kullanmıştır. Söz konusu tutuklu idarenin belirlediği gün ve saatte, personel gözetiminde, sadece kayıtlı olduğu okula ait internet sitesiyle sınırlı olarak bilgisayar odasındaki bilgisayardan internete girebilmiştir. Hizbullah terör örgütü mensuplarının cezaevinden internet sayesinde örgütü yönettikleri iddiası gerçek dışıdır.”

Hizbul imza

HİZBULLAH davası sanıklarından CMK 102’nci maddesine göre tahliye edilen Mehmet Varol, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nde imza verdi. Mehmet Varol, cezaevinden çıktığı günden beri imzaya gittiğini belirterek, “Buradayız, her gün imza için geliyoruz. Bir korkum yoktur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!