Hız merakı 2 genci canından etti

Güncelleme Tarihi:

Hız merakı 2 genci canından etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 08:09

Gezintiye çıkan iki genç, aşırı hız yaparak kaza yaptı.Kaza sonucu iki genç kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti.

Haberin Devamı

Kaza dün akşam saat 23.00 sıralarında D-100 karayolu üzeri Kadıköy Otosan Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adil Doğan (18), Belçika'da yaşayan ancak askerlik için Türkiye'ye gelen eniştesinin 285 ARW B plakalı BMW marka otomobili ile gezmek istedi. Yanına arkadaşı Mesut Demir'i (18) de alan Doğan, İstanbul'da tur atmaya başladı. D-100 Karayolu Bostancı istikametine ilerlerken Hasanpaşa yönüne dönmek isteyen Doğan, otomobilin kontrolünü kaybetti. Virajı alamayan otomobil savrularak yön tabelasının direğine çarptı. Her iki genç de kaza sonrası hurdaya dönen otomobilde sıkıştı. Kazayı fark eden vatandaşlar Mesut Demir'i sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. Ağır yaralı olan Demir, Haydarpaş Numune Hastanesi'ne gönderildi.

 

Haberin Devamı

Doğan'ı kurtarmak için ise olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. İtfaiye ekipleri Doğan'ı sıkıştığı yerden çıkarmak için yaklaşık 1 saat uğraştı. Doğan, da çalışmalar sonucu kurtarılarak aynı hastaneye gönderildi. Burada yapılan müdahaleler hem Doğan hem de Demir için yetersiz kaldı. Akşam saatlerinde beraberce gezmeye çıkan gençler hayatını kaybetti. Polis kaza mahallinde incelemelerde bulundu. Hurdaya dönen otomobil incelemelerin ardından kaldırıldı.

 

Kazayı gören vatandaşlar, otomobilin aşırı hızlı olduğunu söyleyerek, "Hız nedeniyle otomobil virajı alamadı. Savrulup direğe çarptı. Bizler koşup yaralıları çıkarmaya çalıştık. Sürücüyü çıkaramadık ancak arkadaşını çıkararak ambulansa bindirdik" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!