Hız kurbanı Selin için anıt

Güncelleme Tarihi:

Hız kurbanı Selin için anıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2006 00:00

Bağdat Caddesi’nde 6 yıl önce, kaldırımda yürürken aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan bir aracın kurbanı olan Selin Uras ile nişanlısı Erdem Celasun’un anısına kazanın olduğu yere anıt yaptırıldı.

HIZ Kurbanları anıtının açılış töreninde konuşan Selin Uras’ın babası Boray Uras, kızının ve Erdem Celasun’un, en parlak günlerinde geçici bir heves uğruna hayatlarından koparıldıklarını söyledi. Bağdat Caddesi’ne yapılan anıtın bir anlam kazandığını belirten Uras, "Bu anıtı gören insanlar, daha dikkatli sürücü olmayı ve sorumluluklarına sahip çıkmayı akıllarına getirirlerse Türkiye’deki trafik kazalarında bir azalma yaşanır. Trafik suçlarının azalmasına idam cezasının getirilmesi dahi fayda sağlamaz. Çünkü hiçbir insan suçu işlerken kanunu düşünmüyor. Nefsine ve içindeki şeytana uyuyor. Bunun için sürekli hatırlatmalıyız. Bugüne kadar kaybettiğimiz değerleri, gençleri hatırlamalıyız" diye konuştu. Bağdat Caddesi’nde halen otomobil yarışları yapıldığını belirten Selin Uras’ın annesi Işık İnal da "İnsanlar daha duyarlı olmalı. Zaman acının ilacı diyorlar. Hiç de öle olmuyor. İçimizdeki acı daha da büyüyor" dedi. Daha sonra anıtın açılışı Boray Uras, Erdem Celasun’un kardeşi Kerem Celasun ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından yapıldı.

Törende babası Bora Uras’a sarılarak ağlayan Selin Uras’ın 11 yaşındaki kardeşi Osman Uras, "Ablamı çok az hatırlıyorum, ama onu çok özlüyorum" dedi.

Turbo Baran’A 6 yıl ağır hapis

Erdem ve Selin’e çarpan Baran Balcıoğlu’na aşırı hız yaptığı için arkadaşları "Turbo Baran" diyordu. Kadıköy 2. Asliye Ceza Makemesi’de yargılanan Baran Balcıoğlu, 6 yıl ağır hapis ve 4 milyar lira para cezasına mahkum edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!