Hitler'in elektrikli sandalyede idamı planlanmış

Güncelleme Tarihi:

Hitlerin elektrikli sandalyede idamı planlanmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 16:47

İngiltere'nin 2. Dünya Savaşı sırasındaki başbakanı Winston Churchill'in, Alman diktatör Adolf Hitler'in elektrikli sandalyede idam edilmesini planladığı ortaya çıktı.

Dönemin devlet bakanlarından Norman Brook'un bugün kamuoyuna açıklanan notlarına göre, Churchill, 1942'nin Aralık ayında düzenlenen bakanlar kurulu toplantısında, “Hitler elimize geçerse onu kesinlikle idam etmeliyiz” ifadesini kullandı.

Notlara göre, Churchill, mahkumların asılarak idam edildiği İngiltere'de Hitler'in idamı için başka bir yöntem planlıyordu.

Churchill'in, Hitler'in idam edilmesi için ABD'den bir elektrikli sandalye ithal etmeyi düşündüğü belirtilen notlara göre, savaşın sonu yaklaşırken ve Hitler ile diğer üst düzey Nazi yetkililerinin yakalanmaları halinde idam edilip edilmeyecekleri tartışılırken Churchill, “Müttefikler hiçbirini teslim almak istemezse tüm suçluları idam edelim” önerisinde bulundu.

Savaşın bitiminin ardından ABD ve Sovyetler Birliği, üst düzey Nazi subaylarının yargılanmasını istemiş, 20 kadar Nazi, Kasım 1945-Ekim 1946'da Nürnberg'de insanlık suçu işlemekten yargılanmıştı.
Hitler, 30 Nisan 1945'de intihar etmişti. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!