Hitit eseleri Almarya'da sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Hitit eseleri Almaryada sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 17:29

Almanya'nın Bochum Kenti'nde açılan ”Bodrum Uluburun Batağı ve Üç Bin Yıl Önceki Dünya Ticareti” konulu sergide, 12 Hitit eserinin bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Çorum Valisi Hüseyin Poroy, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından 15 Ekim'de açılışı yapılan serginin, 16 Temmuz 2006'ya kadar gezilebileceğini belirtti.


Türk ve Alman cumhurbaşkanlarının himayesinde açılan serginin ilk gününde stantları 1500 kişinin ziyaret ettiğini belirten Poroy, şunları kaydetti: “Serginin çıkış noktasını, günümüzden 3300 yıl kadar önce Kaş Uluburun açıklarında batan bir ticaret gemisi oluşturmaktadır. Adı geçen batık, günümüzün kültür bilimi açısından en önemli 10 buluştan biri sayılmaktadır. 10 yıl süren kazı çalışmalarıyla kurtarılan batık buluntuları Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde bulunmakta ve küçük bir kısmı orada sergilenmektedir.”


Vali Poroy, sergide, geminin kargosunun yanı sıra Çorum Müzesi'nde seçilen Gaga ağzı testi, tunç kılıç, körük kabı, pota, testi (ibrik), külçe, balta kalıbı, taşı kalıp, pota, kapçık (pota), bakır cürufu ve bakır cevheri olmak üzere 12 Hitit eserinin sergilendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Serginin 9 ay süresince açık kalacağını belirten Poroy, ”Ülkemizin AB'ye adaylığının gündemde olduğu şu günlerde, bu sergi ve ona bağlı olarak yapılan etkinlikler, Alman kamuoyuna ülkemizi ve kültürümüzün tanıtılmasına katkıda bulunacaktır” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!