Hisarcıklıoğlu Wolfensohn'la görüştü

Güncelleme Tarihi:

Hisarcıklıoğlu Wolfensohnla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2006 22:28

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, Wolfensohn ile görüşmek için Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının yapıldığı İsviçre'nin Davos Kasabası'na geldi.

Hisarcıklıoğlu, Wolfensohn ile yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Filistin Sanayi Bölgesi Projesi çerçevesinde Wolfensohn ile ikinci kez görüştüklerini söyledi.
Hisarcıklıoğlu, söz konusu projenin işsizliğin yoğun olduğu Gazze Bölgesi'nde 6 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını anımsattı.

Wolfensohn ise, bu projenin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Yapmış olduğunuz iş, ticari gerçekler üzerine oturuyor, mesleki iş üretimi üzerine oturuyor, ekonominin ihtiyaçlarına cevap veriyor” dedi. Bu açıdan söz konusu projenin bölge için çok önemli olduğunu kaydeden Wolfensohn, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bugün itibariyle bölgede beklenmedik gelişmeler var. Hamas'ın seçimi kazanmasıyla birlikte Filistin'de mali kriz, İsrail'in 2 ay içinde seçime gidecek olması gibi zorluklar var. Şimdi diyeceksiniz ki; bu Ortadoğu için yeni bir şey değil. Fakat gerçekten zor bir durum. Bütün bunlara karşın projenin devam ettirilmesi konusunda kararlılığınızdan memnunluk duyuyorum. Bu konuda bütün desteğim devam edecek. Bu hem Türk firmaları için hem de bölgesel barış için anlamlı olacak.”

Gazetecilerin görüşmede Gazze Havaalanı'nın açılması konusunun ele alınıp alınmadığı yönündeki sorusuna ise WOlfensohn, “Evet, gündeme geldi. Fakat Gazze Havaalanı konusunda hiçbir şey bilmiyorum. Bu konu Filistin ve İsrail'de yeni hükümetlerin kurulmasından sonra gündeme gelecek” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, görüşmenin ardından Türkiye'ye dönmek üzere Davos'tan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!