Hırsızlık için girdikleri evin sahibi kadını öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlık için girdikleri evin sahibi kadını öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 17:01

BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde, hırsızlık amacıyla girildiği sanılan evde başına sert bir cisimle vurulduktan sonra el ve ayakları kabloyla bağlanan ev sahibi 57 yaşındaki Leyla Oğuz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Daha önce de birkaç kez hırsızlık amacıyla girilen evdeki güvenlik kameralarının gündüz olduğu için çalıştırılmadığı öğrenilirken, hastanede fenalık geçiren Leyla Oğuz’un eşi 60 yaşındaki İbrahim Oğuz, “Kaç kez girdiler, olacağı buydu” dedi.

Haberin Devamı

Fethiye Mahallesi Sakin Sokak’ta oturan İbrahim Oğuz, sabah saatlerinde eşi Leyla Oğuz’u evde bırakarak kooperatif toplantısına gitti. İddiaya göre, 2 katlı bahçeli eve giren ve henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler, Leyla Oğuz’un başına sert bir cisimle vurduktan sonra el ve ayaklarını evde buldukları elektrik uzatma kablosuyla merdivenin demir korkuluklarına bağladı. Küpeleri ve kolundaki bilezikleri çıkarılmaya çalışılan kadını bağlı halde bırakan kişi veya kişiler daha sonra evden uzaklaştı.

ZİYARETE GELEN TORUNU, KANLAR İÇİNDE BULDU

Anneannesinin evine ziyarete gelen 17 yaşındaki Alper Özden, Leyla Oğuz’u evin avlusunda kanlar içinde elleri ve ayakları bağlı halde buldu. Özden, durumu polise ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Leyla Oğuz, ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri evde başlattıkları incelemelerini sürdürürken, aynı eve birkaç kez hırsızlık amacıyla girildiği ve evde bulunan çelik kasanın da çalındığı belirtildi. Hırsızlık olayları üzerine ailenin evin bahçesine güvenlik kamerası taktırdığı ancak gündüz olduğu için kameranın çalıştırılmadığı kaydedildi.

EŞİ VE YAKINLARI KRİZ GEÇİRDİ

Olayı duyarak eve gelen Leyla Oğuz’un oğlu Abdullah Oğuz, evden daha önce bir kaç kez daha hırsızlık olmasına rağmen şüphelilerin yakalanmadığı gerekçesiyle polislere tepki gösterdi. Leyla Oğuz’un eşi İbrahim Oğuz ve diğer yakınları da hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi. Uzun süre sakinleştirilemeyen İbrahim Oğuz, eşinin başına gelenleri gözyaşları içerisinde oğluna anlattı ve tepkisini, “Kaç kez girdiler olacağı buydu” diyerek gösterdi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!