Hırsızlar CHP'ye dadandı

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlar CHPye dadandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 15:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, bugün düzenlediği basın toplantısında arabasına 10 gün önce saldırıda bulunulduğunu, camların kırılıp evrak çantasının çalındığını söylemesi, son dönemde CHP'lilerin başına gelen hırsızlık olaylarını hatırlattı. İşte son bir yıl içinde CHP'lilerin başına gelen hırsızlık olayları:

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ KEZ GİRDİ, İSYAN ETTİ

CHP'de hırsızlık olayı, Sivas katliamında yakılarak öldürülen Şair Metin Altıok'un kızı, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ile başladı. 31 Mart 2013'te gerçekleşen ilk hırsızlıkta Akatlı'nın takı ve ziynet eşyaları çalındı. Bunun üzerinden üç ay sonra Akatlı’nın evine ikinci kez hırsız girdi ve kutuları kırdı, dolapları karıştırdı; en kötüsü ise Sivas Katliamında yaşamını yitiren babası Metin Altıok’un tarağı ve kutusunu parçalaması oldu.

MALIM MÜLKÜM YOK DİKİLİ BİR AĞACIM VAR FAİLİ MEÇHUL ORMANINDA!

Hırsızlar CHPye dadandı

Bu olaylardan sonra evini taşıyan Akatlı, Kasım ayında yeniden sarsıldı. Akatlı Twitter'dan hırsızına şöyle seslendi: "Ey hırsız mısın başkası mı? Açıktan söylüyorum; benim bir dikili ağacım var o da Seferihisar faili meçhul ormanında! Evimi rahat bırak! Yeni ev 4. kat. Çelik kapı. Çıkarken çift kontrol. Eve geldim kapı açık . Kapıcı teyakkuzda! Kapı ardına kadar açık! ev sakin?!? 3 ayda bir beni yoklayan arkadaş malım mülküm yok. Evde aradığın bende yok. Buradayım, diyorsan o da umurumda değil. Tamam mı?!!"

Haberin Devamı

AZİZ KOCAOĞLU'NUNKİ KAPIDA FARKEDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun evine girmeye çalışan biri polis tarafından fark edildi. Kocaoğlu'nun tatilde olduğu 10 Ağustos'ta, 25 yaşlarında bir kişi, evin bahçe demirlerinin üzerinden atlamak isterken nöbet tutan polis tarafından görüldü. Bunun üzerine kaçmaya başladı. Ancak şüpheli, yakalanamadı.


GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNAYDIN DA SOYULDU

Evine hırsız giren ikinci isim, CHP''nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın oldu. Ağustos ayında, eşiyle birkaç günlüğüne şehir dışına çıkan Günaydın, döndüğünde evine hırsız girdiğini anlayıp polise haber vermişti. Kapıyı kırarak eve giren hırsızlar, laptop, IPAD, değerli saatler yerine birkaç yüzük alıp gitmişlerdi. Günaydın, olay sonrası yaptığı açıklamada, "Hepimizde bir paranoya var, benim için ilginç olan şu, 3-4 parça eşya götürülüyor ama benim belgelerimin hepsi itinayla karıştırılıyor. Benim için garip olan buydu. Şu ilk şoku atlattıktan sonra daha detaylı inceleyeceğim. 'Ne var, ne yok, nelere bakmışlar, belgelerden götürülen var mı' diye. Ama bunun basit bir hırsızlık olmadığı çok açık. Çünkü hırsız girse eline para edebilecek ne geçerse götürmesi lazım. Benimle ilgili her şeyi karıştırmışlar. Konuştuğum arkadaşlar, 'hırsızlık süsü vermek için onlar alındı' dediler. Bilemiyorum inceleyeceğiz, bakacağız" demişti.

Haberin Devamı

AĞUSTOS KURBANI KAMER GENÇ

Yine Ağustos ayında evine hırsız giren bir diğer isim ise CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç oldu. Genç'in Ankara Angora Evlerindeki villasına camı kırarak giren hırsız, tüm odaları karıştırarak bir laptop, el kamerası, çok sayıda ziynet eşyası ve yüklüce miktarda avro çaldığı tespit edildi. Hırsız, kısa bir süre sonra yakalandı. Evinde yapılan aramada Genç’e ait dizüstü bilgisayar ve el kamerası bulundu. Ziynet eşyaları ve paralara ise ulaşılamadı.

CHP'Lİ KOTİL'İN DE EVİNE GİRMİŞLERDİ

CHP'den Beyoğlu Belediye Başkan aday adayı olan Aylin Kotil de hırsız şoku yaşamıştı. Kotil, yaz aylarında secim barajı düşürülsün, çağrısı ile İstanbul'dan Ankara'ya yürürken. Evine hırsız girmişti. Evi altüst eden hırsızlar, KOTİL'İN ziynet eşyalarına ise dokunmamıştı.

Haberin Devamı


OĞUZ KAAN SALICI'NIN PARASINA DOKUNMADILAR

Ekim ayında ise İstanbul İl Başkanı Salıcı’nın evine hırsız girdi. Bu olayda da hiçbir şey çalınmadı ancak Salıcı evde böcek araması yapma kararı aldı. Hırsızlar evde bulunan para ile saat gibi değerli ziynet eşyasını bile almaması dikkat çekti. Salıcı, olay sonrası yaptığı açıklamada “Hırsızlık olayını çok anlamadık, polisler de anlamadı. Yatak odama giriyorlar, evi karıştırıyorlar, bir miktar para da buluyorlar ama parayı yatağın üzerine bırakıyorlar. Yüzük, saat gibi bazı ziynet eşyalarını da buluyorlar ama onları da almıyorlar. Ben olayı hırsızlık olarak görmediğimden ifademi hırsızlık olarak vermedim, bu olayı bir taciz olarak görüyorum. İfademi ‘haneye tecavüz’ olarak verdim. Ya evde bir şey aradılar ya da bir şey koydular. Böcek ve benzeri cihaz aramaları yaptıracağım” dedi.

Haberin Devamı

BABA YADİGARI SAATLER, BANYOYA

Gökhan Günaydın ile Salıcı'nın hırsızlık olayında ilginç bir benzerlik yaşandı. Her iki hırsızlıkta da baba yadigarı saatler, yerlerinden çıkarılıp banyoya götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!