Hip-Hop efsanesi İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Hip-Hop efsanesi İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 15:42

Kurtis Blow, hayranları ile buluşmak için ilk defa Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

NEREDE: The Hall

NE ZAMAN: 09.10.2010 Cumartesi / 22:00

NE KADAR: 25 TL

Beyoğlu, The Hall’da  yeni sezonda hizmet verecek olan BOOTY, R&B ve Hip Hop müziğin öncü isimlerini İstanbullu müzikseverler ile buluşturuyor. Sezon açılışını 9 Ekim Cumartesi gecesi gerçekleştirecek olan BOOTY, R&B ve Hip-Hop müziğinin birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuş efsanevi ismi Kurtis Blow ile kapılarını açıyor.

/images/100/0x0/55eb0e0cf018fbb8f8a8191c

1956 yılında Harlem'de doğan Kurtis Blow, müzik kariyerine 1972’te Kool DJ Kurt adı ile DJ'lik yaparak başladı. 1979 yılında, henüz 20'li yaşlarındayken Mercury Record ile sözleşme imzalayarak, büyük bir plak şirketiyle çalışan ilk rapçi oldu. Mercury çatısı altında yayınlanan ilk single'ı "Christmas Rappin" 400.000'den fazla sattı. "The Breaks" single'ı ile altın plak kazanan Blow, sonraki 11 yıl boyunca 10'dan fazla albüme imza attı. İlk albümü "Kurtis Blow"un ardından yayınladığı "Deuce" albümü müzik listelerinde Top 40'ta yer aldı. 1985'te yayınlanan "America" albümü ise büyük beğeni topladı. Bu albümde yer alan "If I Ruled The World" parçası, Billboard dergisinin R&B Chart'ında ilk 5'te yer buldu.

Haberin Devamı

Albüm çalışmalarının yanı sıra Run DMC, Russell Simmons, Wyclef Jean, The Fat Boys, Lovebug Starski, Dr. Jekyll & Mr. Hyde gibi müzik piyasasının önde gelen isimleri ile birlikte çalışan Kurtis Blow, Whitney Houston, New Edition, Stephanie Mills, El Debage, James JT Taylor gibi pek çok müzisyenin de prodüksiyonlarına imza attı.

Leon Kennedy'nin "Cry of the City" filminde müzik direktörlüğü yapan Kurtis Blow, hip hop kültürünü anlatan "Krush Groove" filminin soundtrack'i ile büyük beğeni topladı.
R&B ve Hip-Hop müziğinin İstanbul’daki merkezi olacak BOOTY, açlışında Kurtis Blow gibi efsane bir ismi İstanbullu müzikseverlerle bir araya getirerek ilerleyen dönemlerde imza atacağı birbirinden seçkin ve özel geceler hakkında şimdiden takipçilerine ipuçları veriyor.

Haberin Devamı


Program: KURTIS BLOW 
                SULTANA
                MARK ANTHONY WALKER
                DJ XXXL
                DJ TNT
               POMKA 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!