Hınıs belediye binasına meslek yüksekokulu

Güncelleme Tarihi:

Hınıs belediye binasına meslek yüksekokulu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne, Atatürk Üniversitesi tarafından meslek yüksekokulu açılacak.

Hınıs Belediye Başkanı Cafer Eren, yeni yaptırdıkları Hınıs Belediyesi hizmet binasını, Atatürk Üniversitesi'ne devrederek, ilçeye yüksekokul yapılmasını istedi. Atatürk Üniversitesi Senetosu da Hınıs'a yüksekokul açılması için aldığı kararı, ilçede açıkladı.

Hınıs Belediyesi hizmet binasının devir töreninde konuşma yapan Erzurum Valisi Ahmet Kayhan, Hınıs'ta bayram yaşandığını bildirdi.

Türk Milleti'nin birlik ve beraberliği sayesinde bugünlere gelindiğini, devletin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Kayhan, devletin halk arasında hiçbir zaman ayrımcılık yadığını, her zaman halkının yanında olduğunu yatırımlarla gösterdiğini söyledi.

ZİRAATA YÖNELİK OKUL

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, Hınıs'a açılması düşünülen meslek yüksekokulunda ziraata yönelik bölümlerin olacağını belirtti.

Hınıs Belediye binasının yüksekokul için çok uygun olduğunu belirten Rektör Oral, Üniversite Senatosu tarafından alınan karar uyarınca, Hınıs Meslek Yüksekokulu'nda ilk etapta 100 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Oral, Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararın YÖK tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe konulacağını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!