Hillary istedi Obama öldürttü

Güncelleme Tarihi:

Hillary istedi Obama öldürttü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 00:00

ABD’de dün çıkan bir kitap, Bin Ladin’in öldürülmesi kararında Obama’nın korktuğunu, onu Clinton’ın ikna ettiğini iddia ediyor. Kitap Clinton’ı tıpkı ABD’de başlayan Politik Hayvanlar TV dizindeki gibi zayıf başkanı yönlendiren güçlü kadın Dışişleri Bakanı olarak tasvir ediyor.

Haberin Devamı

ÇİN’e ait bir nükleer denizaltı California kıyılarına kadar gelip casusluk yapmaya çalışırken arızalanır. ABD Başkanı’nın gemiye Amerikan kurtarma ekiplerini gönderip göndermeyeceğine karar vermesi gerekir. Korkar. Çekinir. En sonunda, Demokrat Parti içindeki başkanlık kampanyasında kendisine karşı yarışıp kaybeden, sonra kabinesine Dışişleri Bakanı olarak aldığı kadın devreye girer. Başkanı ikna eder. Ve başkanlık kampanyasını kaybettikten sonra kendisini sürekli aldatan eski başkanlardan olan kocasını da boşayıp Washington’da tek başına politik hayvanlarla savaşan kadın, Amerika’yı bir kez daha ipten alır.
Doğru olabilir mi? ABD’deki televizyon kanallarından USA’de geçtiğimiz ay başlayan “Politik Hayvanlar” dizisinde anlatıldığı gibi gerçekten de ABD başkanı korkak ve çekingen biri, Hillary Clinton’dan esinlenilerek yaratılan kadın Dışişleri Bakanı ise kabinede zor kararları alan asıl kahraman olabilir mi? Dün piyasaya çıkan, “Geriden Liderlik Etmek: İsteksiz Başkan ve Onun Yerine Karar Veren Danışmanlar” kitabının yazarı, eski Wall Street Journal ve Washington Times muhabiri Richard Miniter’a göre öyle.

Haberin Devamı

Üç kadının etkisinde

/images/100/0x0/55eb3616f018fbb8f8b2950f

Kitapta ABD Başkanı Obama’nın üç kadın, karısı Michelle Obama, Chicago yıllarından beri en yakınında olan, başdanışmanı Valerie Jarrett ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın etkisinde kaldığını savunan Miniter’a göre, bu durumun en açık şekilde ortaya çıktığı olay ise Obama’nın aldığı Usame Bin Ladin’in öldürülmesi kararı.

Miniter, “Obama, yanlış sonuçlanabilecek riskli bir karar almaktan korktu” diyerek, kitapta Obama’yı bu kararı almaya Clinton’ın ikna ettiğini iddia ediyor. Operasyonu yürüten Navy Seal komandolarının bağlı olduğu Ortak Özel Operasyonlar Komutanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı iddiası için de Obama’nın daha önce üç kez, 2011’in Ocak, Şubat ve Mart aylarında bu operasyonu iptal ettiğini öne sürüyor.

Haberin Devamı

ZAYIF BAŞKAN İMAJI

2011 Mayıs’ında Pakistan’da saklandığı evde öldürülen Usame Bin Laden Olayı, yaklaşan 6 Kasım başkanlık seçimi öncesi Obama’nın kampanyasında en çok dile getirdiği olayların başında.

Seçime yaklaşık 2 ay kala piyasa çıkan bu kitap ise Cumhuriyetçilerin iddia ettiği gibi Obama hakkında Amerikan halkının gözünde zayıf başkan imajı yaratabilecek argümanlardan biri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!