Hileli el kırılır

Güncelleme Tarihi:

Hileli el kırılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Düzce ve Sakarya'daki prefabrik konutların anahtar teslim törenlerine katılan Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ‘‘Milletimizden ve yabancı ülkelerden toplanan yardımların kuruşuna bile hileli el uzanmayacak. Uzanan o el kırılacak’’ dedi.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Düzce'de prefabrik deprem konutlarının anahtar teslim törenine katılarak, toplanan yardımların tek bir kuruşuna hileli bir elin uzanmayacağını belirtti ve ‘‘Uzunan o el kırılacak. Bundan herkes emin olsun’’ dedi. Depremzedelerin acılarını paylaştıklarını vurgulayan Behçeli, ‘‘Yaraların sarılması için elden gelen bütün gayret gösterilecek’’ dedi ve depremzedelere şöyle seslendi: ‘‘Tahriklere kapılmayın. Gözlerinizle görüp tespit ettiğiniz eksiklikler bile olsa, endişeye kapılmayın. Devlet ve millet sizin yanınızda. Ve bu böyle bilinmeli. Milletimizden ve yabancı ülkelerden depremzedeler için gönderilen bütün yardımların tek bir kuruşuna hileli bir el uzanmayacak. Uzanan o el kırılacak. Bundan herkes emin olsun. Depremzedeler için gelen her kuruş depremzedelere ulaşacak, ulaşmak mecburiyetinde. Hak onundur. Onlar için gönderilen imkanlardır.’’

DÜZCE'YE UMUT

Bahçeli, kimsenin üzüntü ve acı üzerine geleceğini planlama gafletinde bulunmaması gerektiğini de belirterek, ‘‘Türkiye'nin bir yanında acı varsa her yanında acı vardır. Vatandaşlarımızı birini diğerinden ayırmadan çözüm için bazı şeyleri bir tarafa atıp, birlik olmak mecburiyetindeyiz’’ dedi. Bahçeli, ‘Verilen sözler tutulsun, Düzce il, Kaynaşlı ilçe olsun’ pankartına atıfta bulunarak, ‘‘Bu arzunuzu başta sayın Başbakanımız olmak üzere 57. Hükümete iletmeyi görev sayıyorum. Elimden gelen çabayı da göstereceğimden emin olmanızı istiyorum’’ dedi.

UTANACAKLAR

Bahçeli, Düzce'den sonra Sakarya Dernekkırı mevkiindeki prefabrik konutların anahtarlarını teslim etti. Bahçeli, eksiklikleri fark ettirmenin asli bir görev ve fazilet olduğunu belirterek, ‘‘Uyarmak yerine, insanımızı geleceğini karartan, devletine, milletine, kendine güvenini kaybettirenler çok kısa bir süre sonra biliniz ve inanınız ki utanacaklardır’’ diye seslendi. Deprem yardımlarının kesintiye uğramaması dileğinde bulunan Bahçeli, bu konuda menfi propagandalara inanılmamasını istedi.

Güle güle otur Fatih

Devlet Bahçeli, Bayırdırlık Bakanı Koray Aydın ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu ile birlikte deprem bölgesine yaptığı gezide, vatandaşlarla sohbet etti. Düzce'de prefabrik konuta kavuşan depremzede 45 yaşındaki Fatma Türk'ü yeni evinde ziyaret eden Devlet Bahçeli, isteklerini sordu. Ev sahibinin ‘‘Buyrun efendim oturun’’ teklifine karşın oturmayan Bahçeli, 10 yaşındaki Fatih Türk'in elini sıkarak ‘‘Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun’’ dedi. Başbakan Yardımcısı Bahçeli, prefabrik konutlarda yer alan kreşte de inceleme yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!