Hık demiş Dünya’nın burnundan düşmüş

Güncelleme Tarihi:

Hık demiş Dünya’nın burnundan düşmüş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 00:00

Mars’taki uzay aracı Curiosity, kraterden ilk kez başını çıkararak bulunduğu yere ilişkin şimdiye kadar ki en net görüntüleri Dünya’ya gönderdi. İlk fotoğraflarda Mars yüzeyinin dünyaya benzerliği dikkat çekti.

Haberin Devamı

NASA’nın yeni Mars misyonu sorunsuz ilerliyor. Hafta başında Mars’a inen Curiosity aracı, dün kendisinin ve indiği bölgenin durumunu gösteren yeni fotoğraflar geçti.

İyi görüntüler yolda

NASA’nın renklendirip geliştirmeye çalıştığı siyah beyaz fotoğraflar, aracın inişinde ortaya çıkan tozdan fazla etkilenmediği, Mars yüzeyine ilişkin ilk izlenimlerin ise, öngörüleri doğrular nitelikte olduğunu gösterdi. California Teknoloji Enstitüsü’nden John Grotzinger, Curiosity’nin gönderdiği görüntüleri basınla paylaştıktan sonra, “Oluşan ilk izlenim, Mars’taki bu arazinin Dünya’ya çok benzediği yönünde.

/images/100/0x0/55ead518f018fbb8f89993ec

Haberin Devamı

Kendinizi evinizdeymiş gibi hissediyorsunuz” dedi. Curiosity’nin bulunduğu krater, olduğundan daha büyük gözüken dağları ve sürekli puslu görüntüsüyle, California’daki Mojave Çölü’ne benzetildi. Yüksek çözünürlüklü navigasyon kameraları iliştirilmiş uzantısını başarıyla doğrultan Curiosity, dünden itibaren tüm gücüyle çevresinin 360 derecelik renkli görünümünü de içeren görüntüleri Dünya’ya gönderecek duruma geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!