Hiçbiryerde

Güncelleme Tarihi:

Hiçbiryerde
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 17, 2002 18:30

Sezonun ilgi çekici yerli filmlerinden biri olan Hiçbiryerde gösterime giriyor. Türkiye'nin kanayan yarası 'kayıpları' konu alan film Tayfun Pirselimoğlu'nun ilk uzun metrajlı çalışması. 21'nci Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Zuhal Olcay'a en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran Hiçbiryerde, Montreal Dünya Film Festivali'nde de Jüri Özel Büyük Ödülü'ne değer görüldü.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Şükran, Haydarpaşa garının gişesinde çalışan kırk yaşlarında bir kadındır. Tek oğlu Veysel bir tel çekme atölyesinde çalışmaktadır. Ölmüş olan kocasının politik olaylara karışmasından dolayı çok acı çekmiş olan Şükran oğlunu bu tür olaylardan uzak tutarak korumaya çalışır. Oğlunun bu tür olaylardan uzak olduğuna emin olmasına rağmen bir gün Veysel kaybolur.

Şükran’ın oğlunu bulmak için sarf ettiği bütün çabalar sonuçsuz kalır. Olağan nedenlerden kaybolduğuna inanır ve tüm yetkili makamlardan bulunması için yardım ister, ama reddedilir. Veysel adında hiç kimsenin tutuklanmadığını söyleyip, bilinmeyen cesetleri tanımasını isterler. Bunların arasında bir tanesi tanınmayacak haldedir ve Şükran onun Veysel olmadığından emindir, ama oğlunun nişanlısı Şule onun Veysel olduğu konusunda diretir.

Haberin Devamı

Bir gün HaydarpaÅŸa kalabalığında oÄŸlunu gören ama ulaÅŸamayan Şükran, bu olayı arkadaÅŸlarına anlatır ama hiç kimse ona inanmak istemez. Bir Pazar sabahı Berber Ahmet, Şükran'ı ziyaret eder ve tanıdığı Cezmi adındaki bir polisin Veysel adındaki bir gençle ilgili ilginç bir hikaye anlattığını söyleyerek onu ziyaret etmelerini önerir. Cezmi onlara bu gencin yakalandığı gün kaçtığını ve garip bir biçimde Mardin'de görüldüğünü anlatır. Buna çok heyecanlanan Şükran derhal Mardin'e gitmek üzere trene biner... Â

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu
Senaryo: Tayfun PirselimoÄŸlu
Oynayanlar: Zuhal Olcay, Michael Mendl, Parkan Özturan, Devin Özgür Çınar, Ruhi Sarı, Cezmi Baskın, Meral Okay
Resmi Sitesi: http://www.hicbiryerde.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!