Herkesi büyüleyecek

Güncelleme Tarihi:

Herkesi büyüleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2002 11:30

Dünyayı bir tür çılgınlığa sürükleyen küçük büyücü Harry Potter, sinema salonlarını şenlendirecek. Tutkunlarının büyük bir merakla beklediği Harry Potter ve Felsefe Taşı gösterimde.

Haberin Devamı

Joanne Kathleen Rowling sevimli büyücü Harry Potter'ı yarattığında bu kadar ilgi göreceğini tahmin ediyor muydu bilinmez. Ama 46'dan fazla dile çevrilen ve 100 milyonun üzerinde satış yapan Harry Potter artık bir fenomen. Serinin ilk kitabından uyarlanan Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Philosopher's Stone) gösterimde.

Yönetmenliğini, sinemaseverlerin Evde Tek Başına ve Müthiş Dadı, Müthiş Baba gibi yapımlardan hatırlayacağı  Chris Columbus'un üstlendiği filmde, Harry Potter'ı küçük aktör Daniel Radcliffe oynuyor. Rupert Grint, Emma Watson, John Cleese, Robbie Coltrane, Ian Hart, John Hurt ve Julie Walters kadroda yeralan diğer sanatçılar.

Harry Potter'ın  maceraları The Secret of Chambers (Sırlar Odası) ve Prisoner of Azkaban (Azkaban Tutsağı) ile devam edecek.

FİLMİN KONUSU

Haberin Devamı

Harry Potter, kendisini hiç durmadan hırpalayan eniştesi Vernon Dursley, taş kalpli teyzesi Petunia ve aç gözlü, şımarık kuzeni Dudley'in, sürekli mızmızlıklarıyla yaşamaya alışmıştır. Annesi de babası da yoktur küçük Harry'nin. Ona söylenen, her ikisinin de bir trafik kazasında öldüğüdür. Ama gerçek öyle değildir. Her ikisi de kötü kalpli bir büyücünün kurbanı olmuştur. Hatta aynı büyücü, Harry'nin alnında da şimşek şeklinde bir iz bırakmıştır.

Başlangıçta Harry'nin bütün bunlardan haberi yoktur. Yıllardır merdiven altındaki dolapta uyumaya alışan Harry'nin yaşamı, 11'nci doğum gününde değişecektir. Küçük Harry'nin bu doğum günü için de hediye, kutlama partisi ya da kart gibi herhangi bir beklentisi yoktur.

Harry'ye bir baykuş, yeşil mürekkeple yazılmış esrarengiz bir mektup getirir. Küçük Harry bu mektuba şaşırır, fakat dehşete kapılmış olan amcası Vernon, Harry'ye okuma şansı dahi vermeden mektupu imha eder.

Ertesi gün bir başka baykuş ve yine bir mektup ulaşır Harry'ye, yine imha edilir. Mektuplar ve baykuşlar birbirini takip eder. Dursley'ler artık bu garip haberleşmenin içeriğini gizleyememekten korkarlar. Yanlarına Harry'yi de alıp bulunamayacakları uzak bir kır evine kaçarlar.

Haberin Devamı

Planları önceleri başarılı bir şekilde işler. Ta ki, Büyük Gümbürtü kır evinin kapılarını söküp adı Hagrit olan bir devin korkutucu cüssesini ortaya çıkarıncaya dek. Dursleyler'e gelen mektupları imha ettikleri ve yeğenlerinin gerçek kimliğini sakladıkları için kızgındır Hagrid. Dev Hagrid, Harry'ye yaşamını değiştirecek sırrı açıklar: Küçük Harry bir büyücüdür.

Harry Potter buna inanmak istemez. Ama mektuplar ısrarla gelmeye devam eder. Hepsi de Harry'nin alışageldiği dünyayı terkedip efsanevi Hogwarts Büyücülük Okulu'na gitmesini önermektedir.

Sonunda merdiven boşluğunda ve artık yemeklerle bir gece daha geçiren Harry, Londra'daki King's Cross İstasyonu'na doğru Hagrid'e eşlik etmekte tereddüt etmez. Gizli Peron Dokuz Üç Çeyrek'i keşfeder ve Hogwarts Ekspresi'ne biner.

Haberin Devamı

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Chris Columbus
Senaryo: Steve Kloves
Oynayanlar: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Richard Griffiths, Richard Harris, Ian Hart, John Hurt, Alan Rickman, Fioa Shaw, Maggie Smith, Julie Walters.
Resmi Sitesi: http://harrypotter.warnerbros.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!