Herkese Türkiye Balık Atlası

Güncelleme Tarihi:

Herkese Türkiye Balık Atlası
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 02, 2008 09:33

Atlas dergisi bu ay okuyucularına çok özel bir hediye veriyor. Balıklarla ilgili aradığınız herşey bu ekte.

Haberin Devamı

Atlas dergisi Eylül 2008 sayısında ülkemiz sularında yaşayan balıklarla ilgili ek verdi. Türkiye Balık Atlası adını taşıyan ekte Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de yaşayan 75 balıkla ilgili bilgiler yer alıyor. Türkiye Balık Atlası, balıkların göçleri, yaşama biçimleri, avlanmaları ve üremeleriyle ilgili bilimsel bilgilerin yanı sıra, balıkların pişirme teknikleriyle amatör balıkçıların avlamalarına ilişkin ipuçları da sunuyor.

Türkiye Balık Atlası'nda balıkların küçük avlanmamaları, satın alınmamaları ve tüketilmemeleri için Atlas'la Greenpeace'in ortaklaşa hazırladığı balık cetveli de yer alıyor. Bu balık cetveli sayesinde tüketiciler satın alacakları ve yiyecekleri balıkların ne kadar büyüklükte olması gerektiği anlayabiliyorlar.

/images/100/0x0/55eac359f018fbb8f8952327


Şu anda dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getiren Osetya da derginin ana konusu. Osetler, bugünü, tarihi, gelenekleri, mitolojisi, toplum yapısı ve Türkiye'deki Osetlerle birlikte çok geniş olarak işlendi.

Dergini kapak konusu ise Binbir Gece Masalları'ndan Sinbad. Ä°ki Nepal, Antalya'nın Uçurumu Güver Kanyonu ve Dolaşık Evrenin Kıyısında Burhaniye derginin öteki konuları.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!