Herkes bayıldı uçak çakıldı

Güncelleme Tarihi:

Herkes bayıldı uçak çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avustralya'da küçük bir uçak havadayken basınç düştü, pilotla 7 yolcu bayıldı. Uçak 6 saat boyunca uçmaya devam etti, yakıtı bitince yere çakıldı, 8 kişi öldü.

İşte uçaktan geriye kalan

Avustralya'daki kazadan sonra uçağın enkazı böyle bulundu. Geçen ekim ayında da ABD'de ülkenin golf şampiyonu Payne Stewart ve yanındaki beş kişi benzer bir uçak kazasında ölmüşlerdi. Uçakta kabin basıncı düşünce, önce baş dönmesi ve sersemleme, 1 ile 5 dakika içinde de şuur kaybı başlıyor.

Telsizle uyardılar ama...

İNANILMAZ kaza, dün sabah yaşandı. King Air adlı bir havayolu şirketine ait Beechcraft marka uçak, Avustralya'nın en büyük altın madencisi Sons of Gwalia'nın görevlilerini Perth'den altın kasabası Leonora'ya götürmek için havalandı. Ancak bir süre sonra kabin basıncı düşüşüyle birlikte uçaktaki yedi yolcu ve pilot bayıldı. Uçaktan bir daha haber alınamadı. Uçağın gecikmesi üzerine Avustralya makamları alarma geçti. Telsizle pilota ulaşma çabaları sonuç vermedi.

6 saatte 2 bin 840 km uçtu

Aradan saatler geçtikten sonra uçağın izine rastlandı. Kontrolsüz kalan uçak otomatik pilotla, tam 6 saat boyunca uçmaya devam etmiş ve ülkeyi boydan boya katederek 2 bin 840 km uzakta yakıtı bittiğinde Burketown yakınlarında düşmüştü. Şirket Başkanı Peter Lalor'un verdiği bilgiye göre, pilot deneyimli, 50 yaşlarında, iki çocuk babası bir profesyoneldi. Yolcular ise orta yaş grubunda, maden mühendisi, jeolog, araştırmacı, tüccar ve üç fabrika işletmecisiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!