Her şeye rağmen yaşamak çok güzel

Güncelleme Tarihi:

Her şeye rağmen yaşamak çok güzel
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 12:15

Antalya'da tümör bulunduğu için dili alınan ve Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından ayağından alınan parça ile önce dil ardından da damak yapılan 39 yaşındaki Seher Arslan, 10 yaşındaki kızının sevgisiyle kanseri yendi.

Haberin Devamı

Hatay'da yaşayan Seher Arslan, ailesinin bütçesine katkıda bulunmak amacıyla 11 yıl önce Antalya Toptancı Hali'ne gelerek çalışmaya başladı. Burada ismini açıklamak istemediği eşiyle tanışan ve Hatay'daki anne ve babasının istememesine rağmen evlenen Seher Arslan'ın 1 yıl sonra "Aysun" ismini verdiği kız çocuğu dünyaya getirdi. Kızı 1, yaşına bastığında dilinde büyük bir sivilce çıkan Arslan'a gittiği hastanede dil kanseri teşhisi kondu.

Bu sırada Arslan, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşinden sık sık da şiddet görmeye başladı. Arslan, eşinin kanser olduğunu öğrenince kendisini terk ettiğini öne sürdü. Eşinin kendisini terk etmesinin ardından kızıyla kadın sığınma evinde yaşamaya başlayan ve bir yandan da hastanede kemoterapi gören Arslan'ın tümörlü dili ve damağı ameliyatla alındı. Hiçbir tanıdığının olmadığı Antalya'da kızıyla yaşam mücadelesi veren Arslan, kızının sevgisiyle hayata tutundu ve kanseri yendi.

Haberin Devamı

BACAĞINDAN ALINAN ET PARÇASIYLA DİL YAPILDI

Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından Arslan'a bacağından alınan et parçasıyla 5 yıl önce dil yapıldı. Bazı derneklerin yardımlarıyla yaşam mücadelesi veren Arslan'a 1 yıl önce yine bacağından alınan et parçasıyla damak yapıldı, ardından da diş takıldı. Bu ameliyatların ardından daha rahat konuşmaya başlayan ve yediklerinin tadını almaya başlayan Arslan, hayata adeta yeniden başladı. Yardımseverlerin yardımıyla eşyalarını alan ve devletin 3 ayda bir yatırdığı maaşla geçinen Arslan, hayata bakışını evinin duvarındaki fotoğrafının altında yazan "Her şeye rağmen yaşamak çok güzel" sözüyle açıklıyor. Arslan'a bir kaç ay sonra da estetik ameliyat yapılacak.

"YAŞAMAYI ÇOK SEVİYORUM"

Yaşadıklarına rağmen içindeki yaşama sevgisinin hiç sönmediğini belirten Seher Arslan, "Antalya'da hiç tanıdığım yoktu. Her güçlükle tek başıma mücadele ettim. Yaşadıklarımı kızımın desteğiyle atlattım. Kızım olmasa yaşayamazdım. Kendime hep (onun için yaşamam gerekiyor) dedim. Yaşamayı çok seviyorum. Her şeye rağmen kızım için hayatta kalmak için mücadele ettim" dedi.

Arslan, tek isteğinin kızının Prof. Dr. Ömer Özkan gibi başarılı bir doktor olmasını istediğini ifade etti.

Damak ameliyatı olan annesine taburcu olduktan sonra üzerinde "Sen olmasaydın annem, ne doğar ne yaşardım senin şefkatinle ben büyümeyi başardım" yazılı notu veren 10 yaşındaki kızı Aysun Arslan ise annesini çok sevdiğini söyledi. Arslan, annesinin isteğini yerine getirmek için doktor olmayı hayal ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!