Her pişman olan cani ‘takdir’ mi edilecek

Güncelleme Tarihi:

Her pişman olan cani ‘takdir’ mi edilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 07:00

Takıntılı olduğu solist Nurcan İnan’ı kızının gözü önünde öldüren İzzet Akdeniz, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, pişman olduğunu belirten sanığa takdiri indirim uygulayarak cezayı müebbet hapse çevirdi.

Haberin Devamı

Bursa’da gece kulübünde solist olarak çalışan Nurcan İnan (41), 24 Ocak 2023 gecesi Osmangazi’deki evine gitmek için mekândan ayrıldı. İzzet Akdeniz (47), İnan’ın yolunu evinin önünde kesti. Bir süre sokakta konuşan ikili arasında tartışma çıktı. Bu sırada Akdeniz, belinden çıkardığı tabancayla Nurcan İnan’a ateş etti. Kızı Yağmur M.’nin (20) gözleri önünde başından vurulan İnan, hayatını kaybetti. “Nurcan, öldüreceğim seni” diye bağırarak bölgeden uzaklaşan Akdeniz, daha sonra yakalanıp tutuklandı.

‘İSTEMEDEN VURMUŞUM’

Akdeniz hakkında Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Akdeniz, yargılama sürecinde yaptığı savunmasında Nurcan İnan’ın sevgilisi olduğunu iddia edip, “İşyerinden çıkan Nurcan ve kızı Yağmur, taksiyle eve gittiler. Nurcan, çok alkol almıştı. Onun için çok endişelendim. Ben de otomobilimle kendilerini takip ettim. Evlerinin önünde tartışınca Nurcan ve Yağmur, bana hakaretler yağdırdı. Tabancamı çıkarıp onları korkutmak için yere ateş ettim. Ardından Nurcan’a sarılarak onu sakinleştirmeye çalıştım. Nasıl oldu bilmiyorum, bir anda patlayan silahımla onu istemeyerek vurmuşum” dedi.

Haberin Devamı

‘O ANI UNUTAMAYACAĞIM’

Yağmur M. ise annesinin öldürüldüğü cinayetin etkisinden kurtulamadığını söyleyerek, “Annemle evin önüne geldiğimizde bizi elindeki tabancayla bekliyordu. Yaşanacakları anladığım için annemin önüne geçip silahı bırakması için kendisine yalvardım. Buna rağmen ‘Şakam yok’ diye bağırıp yere ateş etti. Ardından annemin kafasına sıkıp öldürdü. O anı hiç unutmayacağım. Olayın etkisindeyim” diye konuştu.

Her pişman olan cani ‘takdir’ mi edilecek

‘BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM’

Karar duruşmasında son sözü sorulan Akdeniz, “Rahmetlinin ailesinden çok özür dilerim. Başsağlığı diliyorum. Pişmanım” dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Akdeniz’e, ‘kadına karşı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın, pişmanlık duygularını söylemesi nedeniyle takdiri indirim uygulayan heyet, cezayı müebbet hapse çevirdi. Mahkeme ayrıca Akdeniz’e, ‘ruhsatsız silah taşımak’ ve ‘tehdit’ suçlarından toplam 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!