Her ordu bunu yapamaz

Güncelleme Tarihi:

Her ordu bunu yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 00:00

Süleyman DEMİRKAN / İZMİRTürk Silahlı Kuvvetleri’nin planlı tatbikatlarından olan Ege’deki Efes 2010 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nda, TSK’nın eşgüdüm ve vurucu gücünü gösteren birçok yenilik uygulandı.

Haberin Devamı

TATBİKATTAN MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR

İZMİR'DE GURUR VEREN SİLAH SESLERİ / WEB TV 

TÜRK ORDUSU'NDAN GECE HAREKATI / WEB TV   

Tatbikatın gece safhası ilk kez basına açık gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tatbikatın gece ve gündüz müşterek atış bölümünü izledikten sonra başarılı personeli ödüllendirirken, TSK’nın temel görevinin, bir tek mermi atmadan barışı korumak olduğunu bildirdi. Başbuğ, şöyle konuştu: “TSK’nın olduğu kadar, dünyanın da en önemli tatbikatlarından biri olan Efes Tatbikatı, planlaması ve icrasıyla mükemmeldi. Bu tatbikat öyle her ordunun başarabileceği işlerden değil. Gece harekâtı zor, ama TSK’ya çok büyük güç katıyor. Atış yapılırken aynı anda helikopterlerle gece harekâtı icra edildi. TSK’nın geldiği nokta gurur ve güven verici. Herhalde hiç kimse Hava Kuvvetleri’nin ateşi altına, hatta yakınında dahi olmak istemez. Ateş gücümüzün ne kadar arttığını gördük. TSK her zaman göreve hazır olmak mecburiyetindedir. Bunu her zaman ifade ediyorum. Savaşı, çatışmayı en son isteyen askerlerdir. Barışta ter dökerseniz, savaşta daha az kan dökersiniz, daha az kan akıtırsınız. TSK’nın görevi ülkenin ulusal çıkarlarının her zaman savunucusu ve koruyucusu olmaktır.”
Geçmiş yılların aksine bu yıl yabancı ülkelerin gözlemcilerinin izlemediği tatbikatı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve tüm kuvvet komutanları birlikte izledi. 3 aşamada yapılan tatbikata Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 2 motorize tabur, 1 tank taburu, 3 topçu taburu, 33 helikopter, 45 bot, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 47 gemi, 2 amfibi deniz piyade taburu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 46 muharip uçak, 4 nakliye uçağı ve 1 elektronik istihbarat uçağı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan 3 Özel Kuvvet timi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birlikleri katıldı.

Gözcü de kullanıldı

TAKTİK keşif amacıyla TSK tarafından projelendirilip üretilen mini insansız hava aracı Gözcü de, Batı’daki tatbikatta ilk kez kullanıldı. 2 yıldır Güneydoğu’da terörle mücadelede kullanılan Gözcü, görüntülü keşif ve gözetleme yapıp istihbarat elde ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!