Her gün sevin

Güncelleme Tarihi:

Her gün sevin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2021 07:00

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ‘can’ dostlar unutulmadı. Çok sayıda hayvansever, barınaklara giderek, gün boyu sahipsiz kedi ve köpekleri sevdi. Bazıları da sahipsiz hayvanlara elleriyle yemek verip, oyunlar oynattı.

Haberin Devamı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Ümraniye’deki Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu’na ‘Pamuk’ ve ‘Prenses’ isimli iki kediyi götürüp çocuklara sürpriz yaptı. Polisler çocuklara Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Gönüllüsü kartı da verdi.

TEDAVİ MERKEZİ

* Fatih Belediyesi tarafından Yedikule Hayvan Barınağı içerisinde Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi açıldı. Yedikule Hayvan Barınağı’ne entegre olarak yapılan merkezin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2021 yılı içinde toplam 8 bin 502 sokak hayvanını tedavi ettiklerini belirterek, “Toplam 536 sokak hayvanını kısırlaştırdık. Parazit ve kuduz aşıları yapılan, mikroçipleri takılan, yani rehabilite edilen hayvan sayısı ise 2.564’tür. Merkezimiz yaklaşık 1500 sahipsiz sokak hayvanına ev sahipliği yapmakta olan Yedikule Hayvan Barınağı ile entegre olarak hizmet verecek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!