Her davada aynı acı

Güncelleme Tarihi:

Her davada aynı acı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 14:21

Alanya'daki Lisa Eder cinayetinin bugün yapılan 12. duruşmasından da karar çıkmadı.

Hakim Fikret Karaçorlu başkanlığındaki Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Lisa Eder'in annesi Petra Eder, avukatları Ayşe Ağaoğlu ve Zafer Kayakıran ile sanık Bülent Gülbay'ın avukatı Hakan Göçer katıldı. Ermenek Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sanık Gülbay'ın, hava muhalefeti nedeniyle mahkemeye getirilemediği bildirildi.

Duruşmayla ilgili mütalaayı okuyan Mahkeme Başkanı Fikret Karaçorlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı'nın hazırladığı ek iddianamenin Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini, henüz cevap gelmediğini belirterek, her iki tarafın avukatlarına, itirazları ve talepleri olup olmadığını sordu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da, sanık Bülent Gülbay'a, ek savunma yapabilmesi için ek süre verilmesinin yerinde olacağını belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Başsavcı Yeldan, Lisa Eder'in annesi Petra Eder'e, olay günü kızının üzerinde hangi giysiler bulunduğunu, hangi saatte otelden ayrıldığını ve cinayetin işlendiği günden bir gün sonra karakolda verdiği ifadeye ekleyeceği birşey olup
Lisa EDER
olmadığını sordu.

Anne Petra Eder, kızı Lisa Eder'in, olay günü saat 12.00-12.30 sıralarında yanından ayrıldığını, bu süre içerisinde kızının, oteldeki dükkanlarda olduğunu sandığını söyledi. Anne Eder, olay günü kızı Lisa'nın üzerinde mavi, desenli bir bluz, lacivert etek ve turuncu renkli terlik olduğunu, karakolda verdiği ifadeye ekleyecek birşeyi bulunmadığını söyledi.
Bugünkü duruşmadan karar çıkmasını beklediğini, o nedenle Almanya'dan geldiğini de belirten Petra Eder, tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, “Duruşmanın bir an önce sonuçlanmasını istiyorum. Çünkü, her duruşma gününde aynı acıları yaşıyorum. Almanya gibi uzak bir yerde olduğum için gelmekte zorlanıyorum. Bugün de duruşmanın biteceğine inandığım için geldim. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum” dedi.

Petra Eder, mahkemede, sanık Bülent Gülbay'dan şikayetçi olduğunu da tekrarladı.

Mahkemenin kararını açıklayan Karaçorlu, ek iddianame nedeniyle sanığın ek savunma yapabilmesi amacıyla istenen sürenin verilmesine, duruşmanın son aşamaya gelmiş olması nedeniyle kararın, sanığın yüzüne okunabilmesi için duruşmanın, 10 Mart 2006'ya ertelenmesine karar verildiğini belirterek, sanığın tutukluluk halinin devam edeceğini bildirdi.
Haberin Devamı

"MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILSIN"

Kızının cinayetiyle ilgili duruşmayı izlemek üzere Alanya'ya gelen Petra Eder (43), basın toplantısı düzenledi.

Bugünkü duruşmadan karar çıkmasını umduğu için geldiğini belirten Eder, “Bugün kızımın 13. doğum günüydü. O nedenle bugünkü duruşmadan karar çıksaydı, çok farklı duygular içerisinde olacaktım. Ne yazık ki beklediğim karar çıkmadı. Ancak, sayın başsavcıyla yaptığım görüşmede, mart ayındaki duruşmada kararın çıkacağı izlenimi edindim” dedi.

Kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Bülent Gülbay'ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istediğini belirten Petra Eder, “O, ömür boyu hapiste kalmalı ve başka çocuklara zarar vermesi önlenmeli” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eder, kızını Bülent Gülbay'ın öldürdüğüne kesin olarak inandığını belirterek, “Keşke Bülent Gülbay, çocuğuma ne yaptığını anlatacak cesareti gösterebilseydi. Bu olay belki dünyaya örnek olurdu. Ama o hep inkar etmeyi tercih etti” dedi.

Haberin Devamı

Duruşmanın uzamasından rahatsız olduğunu da vurgulayan Eder, bir gazetecinin sorusu üzerine, “Bu dava Almanya'da olsa 2-3 haftada biterdi. Türkiye'de durum farklı. Ancak, ben Türk adaletine güveniyorum” diye konuştu.

Duruşmanın uzamasından dolayı Almanya'da konunun gündemden düşmeye başladığını, Ancak Türkiye'de olayın halen sıcak tutulduğunu anlatan Petra Eder, Türkiye'de kendisine yakın ilgi gösterildiğini, yaşanan olaydan dolayı Türkler'e kırgınlığı bulunmadığını ifade ederek, sözlerini, “Türkiye'ye gönül rahatlığıyla gelmeye devam edeceğim. Türkiye'yi ve Türkler'i seviyorum. Bu olay münferit bir olaydır” diye tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!